23948sdkhjf

”Det kommer ta tid att laga väggen”

Ännu har inga tips kommit in efter den spektakulära stölden ur däckhotellet hos ABS Wheels. Däremot har många säljes-annonser pekats ut som misstänkta.

Natten till julafton bröt sig tjuvar in hos ABS Wheels i Arlanda stad industriområde norr om Stockholm och stal ett stort antal hjul i företagets däckhotell. Tjuvarna bröt sig in genom att skära eller såga upp en flera meter lång och någon meter hög sektion av en av ytterväggarna. Alla ABS Wheels lokaler övervakas via larm men inbrytningen gjordes längs den enda väggen där det inte finns någon kameraövervakning, berättar ABS Wheels marknadschef Jorge Castro.

– Om man kommer hit och tittar så skulle man aldrig kunna tro att någon skulle välja att göra inbrott vid just den punkten. För det är ett staket alldeles bredvid, marken utanför hör dessutom till ett annat företag. Och det får knappt ens plats en transportbil på den yta som är precis utanför väggen och innanför staketet, förklarar Jorge Castro.

Den uppbrutna väggen har provisoriskt stängts igen i väntan på fullständig reparation.

– Däckhotellet är bara en liten del, några procent, av ABS Wheels verksamhet. Vi vet inte ännu exakt hur många hjul som stulits. Vi har folk på lagret som håller på att kartlägga det nu, berättar Jorge Castro.

Har det kommit in några intressanta tips hittills?

– Inte än så länge. Det har mest lett till en massa inlägg på olika Facebook-grupper där man länkat till däck- och hjulannonser som man tycker verkar skumma. Så det är en massa försäljare som blivit misstänkliggjorda.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.062