23948sdkhjf

Volkswagen siktar på elbilsrekord på Nürburgring med ID. R

Efter rekordet i backtävlingen Pikes Peak med eldrivna sportbilen ID. R, har Volkswagen nu siktet inställt på ett annat rekord till sommaren: varvrekordet för elbilar på Nürburgring-Nordslingan, som anses vara en av de tuffaste racingbanorna i världen.

ID. R är den sportiga ambassadören för ett helt sortiment av elbilar, som Volkswagen planerar att lansera från år 2020 och framåt. Sportbilen är spjutspetsen i Volkswagens satsning på elektrisk mobilitet och understryker den enorma potential som elbilar kan leverera på allmänna vägar i framtiden.

− Efter rekordet på Pikes Peak är den snabbaste tiden för elbilar på Nürburgring-Nordslingan nästa stora utmaning för ID. R. Ett varvrekord där är en utmärkt prestation för vilken bil som helst, oavsett om det är en racingbil eller en produktionsbil, säger Sven Smeets, chef Volkswagen Motorsport.

 ID. R, som nu vidareutvecklas för rekordförsöket på Nürburgring, drivs av två elmotorer med en systemkapacitet på 680 hk. Bilen väger mindre än 1 100 kg, inklusive föraren. 

Från pressinformation från VW Group

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.062