23948sdkhjf

Här är laddstolpen som är reklampelare

Tiderna då det bjöds på gratis laddning av elbilen är snart ett minne blott. Vi har tagit en titt på en laddstolpe som både kan ta betalt för laddningen och generera annonsintäkter.

Mitt på laddstolpen från kaliforniska företaget EV Meter sitter en liten knallgul dosa som tar betat av den som laddar sin elbil från stolpen.

Det udda med den gulklädda betaldosan som utvecklats av företaget Nayax är att den inte kräver en mobilapp för att kunna betala laddningen. Här räcker det med ett gammalt hederligt betalkort. Nayax betalsystem tar dessutom de flesta stora kort i världen.

– Kör du en tur med elbilen nere i Europa så har du snart laddat ned lika många appar som det finns laddstationsägare. Här räcker det med betalkortet – som du redan har, förklarar Peter Wikström på Svenska Betalsystem som är distributör för Nayax betallösningar i Sverige. EV Meters laddstolpar ger även ägaren en möjlighet till annonsintäkter. Den inbyggda TV-skärmen kan visa både stillbilder och filmsnuttar.

Film- och bildmaterial från annonsörer kan enkelt tankas in antingen direkt på den pekstyrda skärmen via en USB-sticka som pluggas in i laddstolpen, eller genom att tanka in filerna på datorn och ladda upp dem i laddstolpens skärm med One Drive eller liknande tjänster.

Än så länge finns Nayax betallösning att få i kombination med EV Meters laddstolpar, där en av stolparna har två uttag för laddning. Stolpen är utrustad med laddbalansering mellan stolpens båda laddpunkter, och om man har flera laddstolpar installerade så laddbalanserar de alla gentemot varandra. Stolparna kommunicerar med varandra via eget SIM-kort.

Nayax fungerar även som bank och hanterar transaktionerna. Varje månad får den som äger en laddstolpe med Nayax betallösning en inbetalning och redovisning av inkomsterna från Laddstationen. Tjänsten kostar 210 kronor i månaden.

EV Meters Laddstationer med Nayax betalstation kostar runt 12000-48000 kronor plus moms beroende på modell.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.11