23948sdkhjf

Nissens Automotive expanderar sitt utbildningskoncept med online

| Av Olle Holm | Tipsa redaktionen

Med över 4 000 mekaniker och systemoperatörer i fordonsindustrin som användare runt om i världen, har Nissens Automotive plattform för kunskapsdelning gjort avtryck i den service som erbjuds av reservdelstillverkare. Nissen Training Concet, NTC-konceptet, går nu in i en ny era: lanseringen av en online självlärande plattform.

När Nissens Training Concept lanserades 2015 var materialet främst för klimatsystem med mycket grundläggande information för specialister och experter. -Vi kan inte nog betona fördelarna och effekterna av Nissens Training Concept och klimatutbildningen som vi lanserade 2015. Vårt främsta mål var att sprida förståelsen för komplexiteten i AC-systemet och behovet av lämpliga installationsprocedurer. Nu har vi bestämt oss för att ta ett annat stort steg och vi tror att det är rätt tid att erbjuda ännu mer utbildning på marknaden, säger Klavs T. Pedersen vd för Nissens Automotive.

Nyligen lanserade Nissens Automotive turboladdare. På grund av komponentens komplexitet och systemdrift var det bara naturligt att börja med det nya NTC-kapitlet med det ämnet. En av de första online kurserna handlar om turbons grundläggande begrepp och delar kunskap om bil- och systemfelsökning och turboinstallationsprocessen. Självlärande lektioner bygger på befintliga NTC-presentationsmaterial, men erbjuder mycket mer än att lyssna på en tränare. Jan Zieleskiewicz, marknadschef på Nissens Automotive, förklarar:

-Användare kan delta i inlärningssessionen praktiskt taget från var som helst i världen dygnet runt. Kurser kan spelas på datorer och de flesta mobila enheter. Vi har inkluderat mycket interaktivitet för att hjälpa publiken att lära sig om nya avancerade material som turbo. Professionella berättande och planerade inlärningsspår säkerställer att eleven lär sig exakt vad som är relevant. Slutligen kan alla elever certifieras och allt händer elektroniskt utan att vänta på att utfärda ett officiellt dokument undertecknat av Nissens. Denna utveckling av NTC-plattformen ger våra kunder mer frihet och flexibilitet.

Det nya självlärande konceptet bygger på den befintliga NTC-plattformen, samtidigt som träningens lätthet och effektivitet förbättras. Men plattformen för självinlärning kommer inte bara att begränsas till onlinekurser, säger Jan Zieleskiewicz:

-Över tiden kommer plattformen att omvandla sig till en plattform för kunskapsdelning som ger tillgång till skräddarsydda utbildningsvägar för en viss systemspecialisering och teknisk kunskap som presenteras på visuella sätt. Planen är att skapa en virtuell community för experter inom fordonsindustrin som kan kommunicera med varandra. Allt detta på minst sex språk och ännu mer under de följande månaderna efter den planerade expansionen efter lanseringen här i januari. Den självlärande plattformen kommer inte att begränsa eller utesluta de levande träningssessioner som erbjuds av Nissens idag , förklarar Jan och avslutar:

-Båda plattformarna är sätt att göra skillnad för våra eftermarknadskunder, där vi fortsätter att dela kunskap av hög kvalitet och förbättra den tekniska förståelsen för produkter och installationsprocedurer. Vi ser fram emot att dela dessa möjligheter med våra kunder.

Från februari och mars erbjuder Nissens gratis registrering för användare via följande länk: www.nissens.com/freetraining

 

Bildtexter

Nissens NTC online självlärande plattform finns tillgänglig över hela världen och på alla enheter

 

Håll dig uppdaterad med Motor-Magasinet
Är du prenumerant? Bli prenumerant

Med en prenumeration får du obegränsad tillgång till webbtidningen. Läs webbtidningen online.

Kommentarer (0)

Mest läst

Startsidan just nu

Nu har vi semester!

Motormagasinet.se har semesteruppehåll och vi är tillbaka med nyheter på webben måndagen den 29 juli. Nästa nummer av MotorMagasinet kommer den 14 augusti. Vi önskar alla en Trevlig semester!

Bilprovningen om vad som gäller för godtagbara gasintyg

3

Otåliga husbilsägare väntar på besked om kommande beskattning

Många är oroliga över den framtida beskattningen av husbilar, personbil klass II, inte minst såhär i semestertid. För dem som köper ny husbil efter 1 september kommer den årlig skatten uppgå till 28-30 000 kronor på grund av schablonmässig WLTP-beräkning som inte utgår från husbilens särart som fordon.

Catherine Sahlgren har utsetts till ny koncernchef för Werksta

Catherine Sahlgren, idag koncernchef i Teknikmagasinet, tillträder den 19 augusti 2019 som ny koncernchef för skadeverkstadskedjan Werksta som är verksamma i Sverige, Finland och Norge.

Första Kia-verkstaden som blivit Kvalitetssäkrad skadeverkstad

SBF satsar på sektion för tunga fordon

Sveriges Bildelsgrossisters Förening, SBF, kommer att intensifiera arbetet med att bilda en sektion med inriktning på tunga fordon. Det beslutades på branschorganisationens halvårsmöte.

Nyhetsbrev

Skarp kritik mot hanteringen av besiktning för gasfordon

Arkiv

Lackerare sökes till Motorgalan

Nystart i MSB:s arbetsgrupp för metan och vätgas

MECA Fändriks Fordonsteknik är Värmlands andra Godkänd Bilverkstad

Fändriks Fordonstekniks två verkstäder ansluter sig till Godkänd Bilverkstad (GBV). Madelene Leandersson, delägare på Fändriks Fordonsteknik ser att GBV kommer spara verkstaden både tid och pengar i förlängningen.

BMW presenterade framtidens sportbil

MRF anser att reseavdragen borde utvecklas, inte avvecklas

Snart kan statschefer och andra med högt skyddsbehov åka Volvo

Hon blir testförare för Continentals däck till Extreme E-serien

Den svenska racingföraren Mikaela Åhlin-Kottulinsky blir testförare för Continentals nya högprestanda-däck som utvecklas speciellt för den globala Extreme E-serien.

Så har Lexus förbättrat led-lampan

Skarpare och starkare ljusbild är några av förbättringarna hos Lexus nya typ av led-strålkastare "Bladescan" som lanseras på RX-modellen i höst.

”Vi behöver er hjälp”

Förra våren visade Malmö kommuns miljöinspektörer oss hur de jobbar för att stoppa olagliga verkstäder. Nu uppmanar de branschen att bli bättre på att tipsa om oseriösa aktörer – och att inte anlita oseriösa företag.

Jämtkraft blir Volkswagens energipartner

BIL Sweden i Almedalen 2019

Första WTCR-segern för Kristoffersson

Koldioxidutsläppen från nya bilar fortsätter att öka

Utsläppen av koldioxid från nya bilar i EU har ökat för andra året i rad. Det framgår av en rapport där Europeiska miljöbyrån publicerat sina preliminära data över koldioxidutsläppen för nya bilar och skåpbilar i EU samt Island, skriver TT.

Etanol är världens ledande hållbara drivmedel

Produktionen av hållbar etanol ökade med 7,7 procent 2018 och står nu för 73 procent av världsmarknaden för biodrivmedel. Kemi- och biodrivmedelsföretaget Sekab betonar att etanol har potential att kraftigt sänka utsläppen i Sverige och bidra till att fasa ut vårt oljeberoende.

”Däckhotellet är nyckeln till många jobb”

Därför exploderade vätgasmack

I början på juni skedde en explosion vid en vätgasmack i Norge. Nu har en utredning slagit fast olycksorsaken.

KG Knutsson AB och Univar Solutions i samarbete

Volvo i Kristianstad väljer DEKRA för verkstadskvalitet

Oljebar förenklar verkstadens arbete

EM-förare kör Gästabudstrofén som genrep

Verkstadskonceptet Quick Lane intar Europa

Holland: Så mycket sänker elbilar vinsten

KW Parts vill bli Europaledande på amerikanare

MotorMagasinet på plats på Autopromotec i Bologna

SFVF: ”Volvo borde informera brett”

Maptun stärker verksamheten genom tillväxtinkubator

Se alla Företagens egna nyheter

Midnattssolsrallyt 2019

Så väljer du rätt skärvätska - våra smörjmedelsexperter guidar dig!

Unik kombination av bakljus- och arbetsljusfunktion

SVHC-listan uppdaterad – Nya lagar och regler

Trevlig Sommar

Medicinklassade silikonlim – så väljer du rätt!

Glad sommar - Vanliga öppettider

Sommarkampanj på verkstadsutrustning från ACTIA.

Komplett lösning för kamkedjedrivning

Quiet Vehicle Sounder – Acoustic Vehicle Alerting System (AVAS)

Plasmabehandling för bättre limresultat

Liten arbetsbelysning - även backlampa

ACTIA 8678 Evo - antagligen Sveriges mest sålda hjulinställare

NY EU-lag för el & hybridbilar - Vi har lösningen för original & eftermontering!

Ladda upp din verksamhet med  Delphi Technologies OE ”Multi-Charge ”Tändspolar.

VAS-godkänt bromsserviceaggregat

Henrik Pedersen - Ny CCO på Digital-Servicebook.com

Räddningen mot bakterier i skärvätskor är här!

CSR och hållbarhet

Är du driftansvarig, underhållschef, smörjare, inköpare..? Missa inte Mobilskolan i September!

Arbetsljus med slimmad profil

G A Lindberg fyller 75 år

HBA utökar med blåljus från Federal Signal

Vinn snygga jackor från ExxonMobil - Kom & tävla med oss på Borgeby Fältdag...

Nya arbetsljusramper 8000-serien

Sänd till en kollega

0.171