23948sdkhjf

Autobutlers kunder har utsett bästa verkstaden

| Av Olle Holm | Tipsa redaktionen

Den här verkstaden har jobbat hårt för att få toppbetyg av bilägarna på nätet. Utifrån 100 000 online-omdömen på verkstadsportalen autobutler.se har Librobäck Fordonsteknik röstats fram som Sveriges bästa verkstad 2019.

Att få positiva kundomdömen är något man på Meca-verkstaden Librobäck Fordonsteknik i Uppsala verkligen jobbat hårt för. Verkstaden har blivit utsedd till Sveriges bästa med ett genomsnittligt kundbetyg på 4,8 av 5. Detta enligt verkstadsportalen autobutler.se som för sjunde året i rad låtit bilägarna rösta fram Sveriges 50 bästa verkstäder.

- Librobäck Fordonsteknik har lyckats leverera kvalitet, nöjda kunder och gjort en extra insats för att få ett bra betyg av bilägaren. I år har det varit extra hård konkurrens om bilägarna som allt oftare väljer bilverkstad via nätet, berättar Christian Legêne, vd på autobutler.se.

- Vi märker att allt fler verkstäder får toppbetyg av bilägarna som bokar tid hos en bilverkstad online. Det är huvudanledningen till att vi i år valt att utöka listan med Sveriges bästa verkstäder till en topp 50-lista. I snitt får verkstäderna ett genomsnittligt omdöme på 4,5 av 5 stjärnor, berättar Legêne, som menar att det finns en stark korrelation mellan ett positivt rykte på nätet och fler bilägare på verkstaden.

- Att ta vara på sitt rykte på nätet är en avgörande konkurrensfördel, säger Christian Legêne, som pekar på att bilägarna på autobutler.seväljer verkstad utifrån vad andra tidigare kunder har sagt om verkstaden.

- Ömsesidig dialog är ett krav för många av dagens konsumenter som söker insyn och öppenhet innan de väljer en tjänst eller produkt. Mekaniker som är transparenta och låter sig bli bedömda ger ett förtroendeingivande intryck och lockar fler bilägare. Samtidigt få verkstäderna ovärderlig kunskap som kan användas för att förbättra verksamhetens rutiner, service och arbete, säger Christian Legêne.

  Librobäck Fordonsteknik avslöjar framgångsreceptet.   

- När kunderna lämnar in bilen på vår verkstad får vi dem att känna sig trygga och vi jobbar extra hårt för kundservice och kvalitet. Det är något som våra kunder lägger märke till och som därför ger oss bra omdömen. Nöjda kunder kommer tillbaka och bilägarna som berättar om sin upplevelse på nätet lockar nya bilägare till vår verkstad", berättar Zoltan Piller vd på Librobäck Fordonsteknik.

Majoriteten av Sveriges bästa verkstäder tillhör kedjor I topp 50-listan tillhör majoriteten av verkstäderna en kedja, något som inte förvånar autobutler.se’s vd som menar att kedjeanslutna verkstäder är vana vid digitala verktyg.

- Den vinnande konkurrensfördelen är kundomdömen och konsten att hantera bilägare som mer och mer vänder sig till internet för att hitta en verkstad, något kedjeverkstäderna har god förståelse kring. Men vi ser att allt fler verkstäder, kedjeanslutna eller inte, hoppar på trenden att vara på sitt rykte på nätet, menar Christian Legêne.

 

 

Håll dig uppdaterad med Motor-Magasinet
Är du prenumerant? Bli prenumerant

Med en prenumeration får du obegränsad tillgång till webbtidningen. Läs webbtidningen online.

Kommentarer (0)
Startsidan just nu

Biltema släpper två nya kataloger

Kampen om guldet hårdnar i TCR Scandinavia

Mattias Andersson och Tobias Brink tog hand om varsin seger i två tuffa TCR Scandinavia-tävlingar på Gelleråsen Arena, där incidenter påverkade båda titelrivalerna Andreas Wernersson och Robert Dahlgren.

Patrik Flodin befäste ledningen i Rally-SM

Rallysporten går en ny vår till mötes i Sverige med ett allt starkare och intressantare mästerskap.

Volvo chocksänker bytesintervall för remmar

Drivremmar problembarn för Volvo

Volvos problem med motorer som riskerar haverera på grund av rembrott har visat sig vara omfattande, och Volvo har fortfarande inte vidtagit alla nödvändiga åtgärder för att minimera riskerna för bilägarna.

Godkänd Bilverkstad blir tvingande när kommun gör upphandling

Kunskapen om Godkänd Bilverkstad sprider sig och nu har Sundsvalls kommun beslutat att i sin upphandling av verkstäder kräva att verkstaden ska vara ansluten till SFVF och/eller MRF och därmed också Godkänd Bilverkstad.

Nyhetsbrev

Handlare har inte koll på Volvos nya bytesintervall

Volvo Cars information om kortade kamremsbytesintervall når inte ut till fria verkstäder och inte ens till Volvo-auktoriserade handlare. Många bilköpare riskerar därför att få en otrevlig överraskning när det är dags för första servicen.

Arkiv

Ny säsong av Bilprovningen på TV3

Sasha Selipanov blir ny designchef på Koenigsegg

Koenigsegg Automotive har utsett Alexander (Sasha) Selipanov till ny designchef. Han har en bakgrund från Volkswagen, Lamborghini, Bugatti och Genesis.

McDonald's nya skylt för elladdning

Kvdbil-rapport visar på försäljningsras av begagnade bilar under 2019

Försäljningen av begagnade bilar fortsätter att minska. Under andra kvartalet 2019 föll försäljningen med cirka 6,1 procent jämfört med samma period i fjol. Samtidigt har lagren av begagnade bilar minskat hos bilhandeln. Det visar ny statistik från bilförmedlaren Kvdbil.se.

Chef-intervju: Mikael Backteman, Boier Bilverktyg

Egentligen hade han tänkt lämna branschen och göra någonting helt annat. Men ödet ville annorlunda. Nu är Mikael Backteman vd för Boier Bilverktyg.

Intresset för rally ökar – juniorboom i Rally-SM

Årets Verkstad kommer till Inspirationsdagen 100% Verkstad

Vinnare från MotorGalan tävlar i Yrkes-VM

Anna Widholm, lackerare vid Möller Bil i Västerås och vinnare av Årets Lackerare vid MotorGalan 2018 är en av de tävlande från fordonsbranschen vid Yrkes-VM i ryska Kazan. Den andre tävlande från fordonsbranschen är Oscar Thulin, Toveks Bil i Lund som tävlar i Bilskadeteknik.

Begagnatköpen ökade med 42 % under juli med VW Golf i topp

Lackerare efterlyses till MotorGalan

Den 14 november är det dags för Motorgalan 2019 på Berns Salonger i Stockholm. Då ska vinnare i 13 olika kategorier få sina priser. Det är hög tid att nominera till de olika kategorierna. Vi skulle gärna se att fler nomineras, bland annat till kategorin Årets Lackerare.

Northvolt har börjat rekrytera till batterifabriken i Skellefteå

Nu ska fordonsbranschen utbilda i batteri- och elbilsteknik

Den svenska fordonsbranschen ska utbilda 10 000-tals svenska anställda för att inte Sverige ska hamna på efterkälken inom elbilar. Risken är att Kina och Tyskland konkurrerar ut Sverige, uppger Ekonomiekot.

Antal elbilar ökar och det är Tesla Model 3 som driver på

Samtidigt som effektfrågan debatteras flitigt fortsätter antal laddbara bilar att öka. Tesla Model 3 fortsätter att driva beståndsutvecklingen bland elbilarna. Nya studier visar emellertid att stora ökningar av elbilsbeståndet kan göras utan att ytterligare nätkapacitet behöver byggas ut.

Mopedens dag en folkfest i norr

Nu är det dags att nominera till MotorGalan

Den 14 november är det dags för MotorGalan 2019 på Berns Salonger i Stockholm. Då ska vinnare i 13 olika kategorier få sina priser. Men innan dess är det dags att nominera till de olika kategorierna. Den 13 augusti är sista dag att nominera.

Ytterligare 200 bilåterförsäljare väljer DEFAs Installerat & Klart

HBA Fordonsteknik AB presenterar liten, lysande nyhet

Stabil arbetsbänk med säkert fotfäste

Digital batterimätare för 12- och 24-volts batterier

Nystart i MSB:s arbetsgrupp för metan och vätgas

Se alla Företagens egna nyheter

Unikt kombinationsljus

Drivaxel till Peugeot 207

Nyhet! Batterilös startbooster: GYS Startronic 800.

Ny drivaxel till Mazda 3

Snabba svar om snabblim

Vridmoment omvandlare till automatväxellådor

INFOFLEX FORDON - Integration Fortnox

Vi ses väl på Trailer Trucking Festival?

Vi fortsätter att sponsra Solvatten

Nyhet - Carbon serien från Lazer Lamps

Nytillverkade turboladdare

Kom ihåg att riskbedöma bilvårdsprodukter och andra kemikalier

Korrekt bromsprov för personbilssläp med påskjutsbroms

Är du driftansvarig, underhållschef, smörjare, inköpare..? Missa inte Mobilskolan i September!

Behöver du en produktlösning med DT-kontakt?

Ljusinställning - ACVLJN5413

Välkommen på Seminarium om ingjutning av elektronik med WEVO den 14-16 oktober 2019.

Uppdaterad produktkatalog

Ny drivaxel till Hyundai och Kia

Sogefi OE leverantör till "årets motor" från Ferrari

Hårdtest av UV-Triple+, Den svensktillverkade härdlampan för bilglasreparat...

Unikt kombinationsljus

Hjulinställning - ACTIA 3DLite

Fokus på verkstäder: Bli redo för besök från Arbetsmiljöverket

Nytt effektivt sätt att kolla oljemängden i faten!

Sänd till en kollega

0.12