23948sdkhjf

Autobutlers kunder har utsett bästa verkstaden

| Av Olle Holm | Tipsa redaktionen

Den här verkstaden har jobbat hårt för att få toppbetyg av bilägarna på nätet. Utifrån 100 000 online-omdömen på verkstadsportalen autobutler.se har Librobäck Fordonsteknik röstats fram som Sveriges bästa verkstad 2019.

Att få positiva kundomdömen är något man på Meca-verkstaden Librobäck Fordonsteknik i Uppsala verkligen jobbat hårt för. Verkstaden har blivit utsedd till Sveriges bästa med ett genomsnittligt kundbetyg på 4,8 av 5. Detta enligt verkstadsportalen autobutler.se som för sjunde året i rad låtit bilägarna rösta fram Sveriges 50 bästa verkstäder.

- Librobäck Fordonsteknik har lyckats leverera kvalitet, nöjda kunder och gjort en extra insats för att få ett bra betyg av bilägaren. I år har det varit extra hård konkurrens om bilägarna som allt oftare väljer bilverkstad via nätet, berättar Christian Legêne, vd på autobutler.se.

- Vi märker att allt fler verkstäder får toppbetyg av bilägarna som bokar tid hos en bilverkstad online. Det är huvudanledningen till att vi i år valt att utöka listan med Sveriges bästa verkstäder till en topp 50-lista. I snitt får verkstäderna ett genomsnittligt omdöme på 4,5 av 5 stjärnor, berättar Legêne, som menar att det finns en stark korrelation mellan ett positivt rykte på nätet och fler bilägare på verkstaden.

- Att ta vara på sitt rykte på nätet är en avgörande konkurrensfördel, säger Christian Legêne, som pekar på att bilägarna på autobutler.seväljer verkstad utifrån vad andra tidigare kunder har sagt om verkstaden.

- Ömsesidig dialog är ett krav för många av dagens konsumenter som söker insyn och öppenhet innan de väljer en tjänst eller produkt. Mekaniker som är transparenta och låter sig bli bedömda ger ett förtroendeingivande intryck och lockar fler bilägare. Samtidigt få verkstäderna ovärderlig kunskap som kan användas för att förbättra verksamhetens rutiner, service och arbete, säger Christian Legêne.

  Librobäck Fordonsteknik avslöjar framgångsreceptet.   

- När kunderna lämnar in bilen på vår verkstad får vi dem att känna sig trygga och vi jobbar extra hårt för kundservice och kvalitet. Det är något som våra kunder lägger märke till och som därför ger oss bra omdömen. Nöjda kunder kommer tillbaka och bilägarna som berättar om sin upplevelse på nätet lockar nya bilägare till vår verkstad", berättar Zoltan Piller vd på Librobäck Fordonsteknik.

Majoriteten av Sveriges bästa verkstäder tillhör kedjor I topp 50-listan tillhör majoriteten av verkstäderna en kedja, något som inte förvånar autobutler.se’s vd som menar att kedjeanslutna verkstäder är vana vid digitala verktyg.

- Den vinnande konkurrensfördelen är kundomdömen och konsten att hantera bilägare som mer och mer vänder sig till internet för att hitta en verkstad, något kedjeverkstäderna har god förståelse kring. Men vi ser att allt fler verkstäder, kedjeanslutna eller inte, hoppar på trenden att vara på sitt rykte på nätet, menar Christian Legêne.

 

 

Håll dig uppdaterad med Motor-Magasinet
Är du prenumerant? Bli prenumerant

Med en prenumeration får du obegränsad tillgång till webbtidningen. Läs webbtidningen online.

Kommentarer (0)
Startsidan just nu

Nu är det premiär för nya Porsche Cayenne Coupé

Renault startar pilotprojekt med V2G

Renault startar nu det första storskaliga pilotprojektet med reversibel elektrisk laddning, V2G (vehicle-to-grid). Renaults växelströmsteknik gör det möjligt att placera den reversibla laddaren inuti fordonet, vilket innebär att det endast krävs en enkel och billig anpassning av befintliga laddningsstationer.

Volvo Cars öppnar sitt digitala säkerhetsbibliotek för alla

Volvo Cars gör för första gången sin kunskap inom säkerhet lättillgänglig i ett centralt digitalt bibliotek som man uppmanar bilindustrin att använda, eftersom det ligger i allas vårt intresse att göra vägarna säkrare.

Halvt ton vattenpipstobak värt flera miljoner i beslag vid razzia mot bilverkstäder

En riktad insats mot bilverkstäder och biltvättar i Botkyrka och Huddinge medförde flera gripanden och beslag av misstänkt stöldgods, kontanter och tobak till vattenpipor.

Nya säkerhetslösningar aviserade av Volvo Cars

”Vi fortsätter att satsa på elektrifiering”

Sverige ska fortsätta att satsa på elektrifiering av fordonsflottan, och en lösning för att hejda exporten av el- och hybridbilar är på gång. Det avslöjade infrastrukturministern på en pressträff.

Nyhetsbrev

Mekonomen sjösätter nytt koncept

Mekonomen-koncernen är i all tysthet på väg att etablera ännu ett varumärke på Sverigemarknaden – Bilxtra, som i Norge är en känd kedja av verkstäder och butiker.

Arkiv

I nya Corolla överlever batteriet bilen

Toyota satsar stenhårt på hybriddrivlinan med nya Corolla – en bilmodell där batteriet väntas hålla längre än själva bilen.

Svenskt cleantech-bolag lanserar eldriven lätt lastbil

​Elfordon ställer nya krav på underleverantörer

Koenigsegg drar in 3,5 miljarder på nya Jesko

LBM Autoparts utökar med fler renoveringskit

DRF och MRF inleder samarbete

Styrelserna och ledningarna i DRF (Däckspecialisternas Riksförbund) och MRF (Motorbranshens Riksförbund) har beslutat att inleda ett samarbete mellan de båda organisationerna.

”Självklart att tredje part ska testa våra bilar”

SFVF lanserade nyligen erbjudandet oberoende begagnat-test för bilhandlare. På bilföretaget Kamux är det sedan länge externa företag som testar och går igenom bilarna man säljer.

Bilia stöttar Motorbranschcollege

En av Europas största bilkedjor – Bilia – har valt att stötta Motorbranschcollege. Att företag vill engagera sig i Motorbranschcollege är centralt för att stärka utbildningskvaliteten på gymnasieskolornas fordonstekniska utbildningar och öka intresset för utbildningen.

Godkänd Bilverkstad växer med 200 verkstäder

Godkänd Bilverkstad tar ett rejält kliv framåt när alla VW Group-auktoriserade serviceverkstäder ansluter sig till den nya kvalitetsstandarden.

Därför satsade Hellstens på begagnat

Lexus öppnar sushirestaurang i Stockholm

I Tokyo driver Yuki Chizui restaurangen som revolutionerat sushivärlden. Tillsammans med Lexus öppnar hon nu en svensk pop up-replika för att hylla japansk hantverksskicklighet och innovationskraft – och fortsätta utmana förlegade fördomar och gamla myter.

Trafikpoliser i Stockholm på skolbänken för att lära sig mer om riskerna med gas- och elfordon

Det var stort intresse vid en föreläsning om riskerna med i gas och e-fordon för Stockholms läns trafikpoliser. Aktualiserat efter den svåra gasbussolyckan i Stockholm nyligen.

Dramatisk ökning av stenskott/Varje år rapporteras över 400 000 glasskador

Antalet glasskador till följd av stenskott har ökat dramatiskt i Sverige de senaste tjugo åren, visar en genomgång som försäkringsbolaget If gjort.

PWR Racing tar steget till WTCR med erfarna förare

PWR Racing satsar på ung talang och mångårig erfarenhet i WTCR - FIA World Touring Car Cup presenterad av Oscaro. De två förare som kommer att representera PWR och CUPRA Racing i WTCR är 22-årige spanjoren Mikel Azcona, regerande mästare i TCR Europe och Daniel Haglöf, flerfaldig mästerskapsvinnare och medgrundare av PWR Racing.

Blocket sparkar ut bilhandlare som inte följer ARN:s beslut

Dussintalet bilföretag riskerar sparkas ut från Blocket efter att Sveriges Televisions program Plus avslöjat att de klandrats av Allmänna Reklamationsnämnden.

Här är elbilen med inbyggda solceller

Här är nya Tesla Model Y

Nytt rekordår för DEFA

"Riskerna med elbilar är överdrivna"

Snart kommer nya Land Rover Defender

Så mycket lastade första MB-lastbilen

”Det går åt fel håll”

Opel gör trendbrott med vinst

Ny lacktillbehörsserie från Axalta

Gratis app ger rätt oljekvalitet

Bosch Car Service certifierade 2 verkstäder på 2 dagar

”Man måste vara snabb på bollen”

1

Biltillverkarna nonchalerar att stöldsäkra nyckellösa bilar

Mikaela Åhlin-Kottulinsky fortsätter med PWR Racing

Se alla Företagens egna nyheter

Nya drivaxlar till Tesla Model S

Fabriksrenoverad Bosch original dieselspridare till Citroen och Mini Cooper

Världens första självkörande buss som klarar alla väglag har Nokian Hakkapeliitta däck

Reparationssats växellådan ZF BMW GS6-45

Verktygsvagnen för framtidens verkstad

Byta bromsar?

Trådlös Back-TV sats 7"

ColorGlo öppnar nu upp i Blekinge

Vikbara lagerlådan som reducerar volym

Bak- & Arbetsljus

Ny Volvoaxel

Vad gäller angående företagscertifikat för AC-maskiner?

Drivaxel till nyare Volvo och Ford

Drivknut till Dacia Duster

Välkommen Kristian Ljungqvist,

Fordonsel

Fabriksrenoverad original dieselspridare till VW

Säkra din nyckelförvaring

Nokian Tyres återigen ett av de mest hållbara bolagen i världen

Reparationssats till differentialen i Nissan Navara/Pathfinder

Ännu en ny Volvoaxel

Extrem helsyntetisk motorolja för racing

Fordonsbelysning - Volkswagen Caddy

Drivaxel till Dacia Duster

NEXUS Automotive International honors Schaeffler as its Supplier of the Yea...

Sänd till en kollega

0.117