23948sdkhjf

Autobutlers kunder har utsett bästa verkstaden

| Av Olle Holm | Tipsa redaktionen

Den här verkstaden har jobbat hårt för att få toppbetyg av bilägarna på nätet. Utifrån 100 000 online-omdömen på verkstadsportalen autobutler.se har Librobäck Fordonsteknik röstats fram som Sveriges bästa verkstad 2019.

Att få positiva kundomdömen är något man på Meca-verkstaden Librobäck Fordonsteknik i Uppsala verkligen jobbat hårt för. Verkstaden har blivit utsedd till Sveriges bästa med ett genomsnittligt kundbetyg på 4,8 av 5. Detta enligt verkstadsportalen autobutler.se som för sjunde året i rad låtit bilägarna rösta fram Sveriges 50 bästa verkstäder.

- Librobäck Fordonsteknik har lyckats leverera kvalitet, nöjda kunder och gjort en extra insats för att få ett bra betyg av bilägaren. I år har det varit extra hård konkurrens om bilägarna som allt oftare väljer bilverkstad via nätet, berättar Christian Legêne, vd på autobutler.se.

- Vi märker att allt fler verkstäder får toppbetyg av bilägarna som bokar tid hos en bilverkstad online. Det är huvudanledningen till att vi i år valt att utöka listan med Sveriges bästa verkstäder till en topp 50-lista. I snitt får verkstäderna ett genomsnittligt omdöme på 4,5 av 5 stjärnor, berättar Legêne, som menar att det finns en stark korrelation mellan ett positivt rykte på nätet och fler bilägare på verkstaden.

- Att ta vara på sitt rykte på nätet är en avgörande konkurrensfördel, säger Christian Legêne, som pekar på att bilägarna på autobutler.seväljer verkstad utifrån vad andra tidigare kunder har sagt om verkstaden.

- Ömsesidig dialog är ett krav för många av dagens konsumenter som söker insyn och öppenhet innan de väljer en tjänst eller produkt. Mekaniker som är transparenta och låter sig bli bedömda ger ett förtroendeingivande intryck och lockar fler bilägare. Samtidigt få verkstäderna ovärderlig kunskap som kan användas för att förbättra verksamhetens rutiner, service och arbete, säger Christian Legêne.

  Librobäck Fordonsteknik avslöjar framgångsreceptet.   

- När kunderna lämnar in bilen på vår verkstad får vi dem att känna sig trygga och vi jobbar extra hårt för kundservice och kvalitet. Det är något som våra kunder lägger märke till och som därför ger oss bra omdömen. Nöjda kunder kommer tillbaka och bilägarna som berättar om sin upplevelse på nätet lockar nya bilägare till vår verkstad", berättar Zoltan Piller vd på Librobäck Fordonsteknik.

Majoriteten av Sveriges bästa verkstäder tillhör kedjor I topp 50-listan tillhör majoriteten av verkstäderna en kedja, något som inte förvånar autobutler.se’s vd som menar att kedjeanslutna verkstäder är vana vid digitala verktyg.

- Den vinnande konkurrensfördelen är kundomdömen och konsten att hantera bilägare som mer och mer vänder sig till internet för att hitta en verkstad, något kedjeverkstäderna har god förståelse kring. Men vi ser att allt fler verkstäder, kedjeanslutna eller inte, hoppar på trenden att vara på sitt rykte på nätet, menar Christian Legêne.

 

 

Håll dig uppdaterad med Motor-Magasinet
Är du prenumerant? Bli prenumerant

Med en prenumeration får du obegränsad tillgång till webbtidningen. Läs webbtidningen online.

Kommentarer (0)
Startsidan just nu

Fiat Chrysler föreslår fusion med Renault

Biljouren i Åkersberga klar för Godkänd Bilverkstad

Godkänd Bilverkstad är en vattendelare för branschen mot konsument – de seriösa verkstäderna med fokus på kvalitet och kundtrygghet kontra de oseriösa. Det menar Lasse Treser, vd på den fristående verkstaden Biljouren i Åkersberga som nyligen klarat årlig kontroll för Godkänd Bilverkstad.

Gunars Kalkis mästare i 2019 års Yrkesprov i fordonslackering

SFVF/Verkstadsföretagarna i möte med Europeiska Socialfonden

Benny Wallin från Sveriges Fordonsverkstäder (SFVF), har nu träffat den regionala samordnaren för Europeiska Socialfonden, Anna-Lena Wettergren-Wessman och diskuterat ett fondprojekt från Europeiska socialfonden. Det här handlar om att få resurser för att både kompetensutveckla personalen på verkstäder och nyutbilda personer som idag går arbetslösa till ett jobb inom fordonsbranschens verkstäder.

Orio AB:s vd lämnar företaget

2

MotorMagasinet på plats på Autopromotec i Bologna

Nyhetsbrev

Glasmästarnas egen snilleindustri

Arkiv

Ynnors Stora Elbilsdag - Vi ska inte vara rädda för att köpa en el- eller gasbil

-Men vi ska vara medvetna om riskerna. Det sade Bo Ericsson, vd för Sveriges Fordonsverkstäders Förening SFVF, när han talade på Ynnors Elbilsdag.

HRF söker politisk korrigering av husbilsskatten

Maptun stärker verksamheten genom tillväxtinkubator

Nu är Autopromotec igång och MotorMagasinet är på plats

Appen säkrar kompetensen i bilverkstäderna

ProMeister Academy har utvecklat en app för verkstadspersonal att se sin kompetensnivå inom fordonsteknik. Appen hjälper verkstaden att säkra kvaliteten genom att visa aktuell kompetensnivå samt vilken den kunskap som behöver tillgodoses.

Kraftig minskning av antalet stölder av bildelar

Under första kvartalet 2019 har 404 stölder av airbags, navigationsenheter och huvudstrålkastare (xenon) inträffat. Det kan jämföras med samma period 2018 då 913 stölder inträffade. Det visar den senaste kvartalsstatistiken från Larmtjänst över bildelsstölder.

Unikt samarbete ska säkra kvalitet på fordonsutbildning

Gymnasium Skövde - Kavelbro har ingått ett unikt trepartsavtal med Volvo Car Sverige och Bilia i Skövde. Samarbetet ska bland annat säkra kvaliteten på Fordons- och transportprogrammet, öka intresset och matcha branschens verklighet.

Hur väl representerar dagens krockdockor befolkningen?

SAFERs Fordons- och Trafiksäkerhetscentrum på Chalmers har fått i uppdrag av näringsdepartementet att genomföra en kartläggning av eventuella brister i hur väl krockdockor representerar befolkningen som helhet.

Formel 1-legendaren Niki Lauda är död

Ford Mustang firar 55 år som nummer ett

Konceptdäck för Citroëns nya konceptfordon Citroën 19_19 Concept

Citroën 19_19 Concept är ett självkörande och uppkopplat elfordon som markerar varumärkets 100-årsjubileum. Konceptet är utvecklat med fokus på exklusivitet, komfort och integritet. Konceptdäcket Goodyear C100 är framtaget med extra stor dimension och estetik som matchar den spektakulära designen hos 19_19 Concept.

1

Körtillstånd för fordonslyft blir webbkurs

ProMeister Academy lanserar en webbkurs för anställda på bilverkstäder som ger fordonstekniker kunskap och verkstadschefen möjlighet att utfärda körtillstånd för personbilslyft.

Motormagasinet söker reporter

”Våga anställa de som inte passar in”

Mekonomen och Meca tar greppet om fleet-kunderna

Verkstaden som ger Saabar ett andra liv

Med entusiasm, yrkesskicklighet och lite hjälp från Orio har Saab-entusiasten Marcus Wighs verkstad hunnit laga många legendariska Saabar som andra skadeverkstäder dömt ut.

Svarta verkstäder och Framtiden i fokus på Inspirationsdagen

Grundvattenbristen värst i Stockholms län

Ferrari har inlett året kanonstarkt

Snillrik hjullyft gör bytet enkelt

Här är Hedin Bils expansion 2018

Koppla greppet med Kamasa

Ny fjäderspännare kräver ingen demontering av axeln

Nya hjulvårdsprodukter från Seab

Ökade priser på begagnade bilar med störst lyft på hybrider

Ny försäljningsdirektör på Volvo Car Sverige

Läs en årsredovisning och få veta mer om branschen

Volvo Car Sverige får ny vd

Här är hjulvagnen som skonar ryggen

Se alla Företagens egna nyheter

Brigade vinner CLEPA Innovation Award i säkerhetskategorin för sin Quiet Vehicle Sounder (QVS)!

Unikt hörnblixtljus - Panorama sprider ljuset över 150°

Våra Vagnar

TIP Trailer Services i Jönköping har genomfört stor renovering av tanktrailer för Air Liquide

Trådlös kamera - WIFI HD

GT80 MINI - stötsäker och IP-67-klassad diagnos baserad på Windows10.

MAHA firar 50 år

HBA Solutions - Kundunika lösningar

Produktnyhet från Purflux!

Produktnyhet från Purflux!

Utmana oss på mässan

LED-läcksökningslampa med fokuserbar lins

ACM 34002GP

Lazer extraljus - Toyota monteringskit

PRO-versionen av INFOFLEX PERSONALLIGGARE, ett smartare verktyg!

Cuby Shuttlesystem hos OneMed

KW Parts förstärker sin kundtjänst!

LED arbetsljus - tål tuffa tag

Drivaxel till Porsche Boxster S

Aircon Ready Refresh

ACM 3400 Hfc/Hfo

Tärnö - Varningsljusramp 944 mm

Direct Vision Standard (DVS) – Säkerhet för ”osynliga” cyklister och trafik...

Autoglass Restore har nu tillverkat ytterligare ett nytt tillbehör

Ny Luftbälg bak till BMW X5 E70 F15 & X6 E71 F16

Sänd till en kollega

0.206