23948sdkhjf

Bilia förvärvar Volvoåterförsäljare i Norge

Bilia har träffat avtal om att förvärva Jensen & Scheele Bil AS. Verksamheten bedrivs i tre närliggande anläggningar belägna i Halden, Østfold söder om Oslo, Norge.

Jensen & Scheele Bil AS består av en komplett Volvoanläggning, en plåtverkstad och en anläggning för försäljning av begagnade bilar med tillhörande serviceverkstad. Tillträdet planeras till den 1 april 2019. Avtalet är villkorat ett godkännande från den norska konkurrensmyndigheten.

Under verksamhetsåret 2018 uppgick Jensen & Scheele Bil AS:s omsättning till cirka 370 MNOK, med en genomsnittlig rörelsemarginal för de senaste fyra åren om cirka 3,5 procent.

Antalet anställda är 56. Jensen & Scheele Bil AS:s sysselsatta kapital plus avtalade övervärden uppgår till 46 MNOK.

-Mycket glädjande för Bilia att expandera Volvoverksamheten i Norge. Verksamheten i Jensen & Scheele Bil AS innebär ytterligare anläggningar i ett attraktivt område, där vi kommer att erbjuda kunderna högkvalitativ service, säger Per Avander, Bilias vd och koncernchef.

Bilias vd i Norge Frode Hebnes är också nöjd: -Vi är både glada och ödmjuka för att Jensen & Scheele väljer att bli en del av Bilia. Detta är en ovanligt välskött Volvoåterförsäljare, som är en klar marknadsledare i Halden och utnämnd till Årets Volvohandlare i Norge hela 18 gånger under de senaste 21 åren. De tidigare ägarna kommer att vara med i verksamheten även framöver och vi ser fram emot att få glädje av deras kompetens och erfarenhet för att utveckla det nu ännu större Bilia i Norge.

 

 

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.094