23948sdkhjf

Läs en årsredovisning och få veta mer om branschen

Årets kanske viktigaste läsning för den som vill se hur ett av branschens största och ledande företag bedömer fordonsbranschen i Sverige och utomlands. Mekonomen Groups årsredovisning är nu publicerad på nätet och den innehåller, förutom siffror och prognoser, en rad olika intressanta uppgifter, statistik och framtidsutsikter för branschen.

Mekonomen Group består av norra Europas ledande bilservicekedjor med egen grossistverksamhet, drygt 460 butiker och over 3 400 anslutna verkstäder under koncernens varumärken.

Mekonomens vd och koncernchef Pehr Oscarson noterar att man stärkt sin position trots ett tufft 2018. I sitt ”Koncernchefen har ordet” skriver Oscarson att ”Den allra största utmaningen för vår bransch, som jag påpekat många gånger tidigare, är bristen på duktiga fordonstekniker. Vi, tillsammans med övriga aktörer i branschen, ser ett behov av over 6 000 medarbetare inom de narmaste åren. ” Han skriver också: Vi ser flera fördelar med att vara en stor koncern, inte minst gör det oss starka på inköpssidan. Det handlar om stora volymer i var bransch och givetvis skapar större volymer en bättre förhandlingsposition. Vi förstärker därtill vår position som ledande aktor i Norden samtidigt som vi tar steget ut i Europa.  Som en starkare och mer konkurrenskraftig aktör är det nu dags att flytta fram vara positioner och ytterligare förbättra erbjudandet till vara kunder. Under 2019 kommer vi satsa på att utveckla våra koncept med förbättrat sortiment- och tjansteutbud till alla kund-grupper. Vi är redo att möta framtidens utmaningar, fokusera på lönsamhet i alla verksamhetsled och ta marknadsandelar.

Årsredovisningen, som är tillgänglig för alla, är på nära 100 sidor och kan rekommenderas för den som vill veta mer om både Mekonomen och fordonsbranschen.

 

Mekonomens årsredovisning kan laddas ned på

https://vp222.alertir.com/afw/files/press/mekonomen/201904037951-1.pdf

 

 

 

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078