23948sdkhjf

Samarbete med Scania har blivit lyft för STS

STS i Stenungsund utökar samarbetet med Scania och ser stor framtidspotential inom lastbilssektorn

Under våren 2018 blev STS – Scandinavian Transmission Service AB – i Stenungsund leverantörspartner till lastbilstillverkaren Scania. STS fick då i uppdrag att renovera planetväxlar till Scanias lastbilar. Planetväxlarna ingår i bytessystemet Scania Service Exchange som är ett koncept där Scania erbjuder försäljning av renoverade reservdelar.

Antalet komponenter i systemet växer kontinuerligt och detta har nu lett till att samarbetet mellan STS och Scania utökats till att även omfatta bakaxeldifferentialer. Under mars startade STS renoveringen av de första komponenterna vid en ny produktionslinje som byggts upp och där ett särskilt Scania-team ansvarar för arbetet.

-Vi är givetvis väldigt glada för att Scania valt att utöka samarbetet med oss. Sedan vi inledde arbetet med att renovera planetväxlar för drygt ett år sedan har relationen fördjupats och vi känner verkligen att Scania värdesätter vårt arbete och kompetensen hos STS medarbetare i Scania-teamet. Samtidigt ser vi möjligheter att utöka vår satsning på att vara en stark partner till andra tillverkare av tunga kommersiella fordon. Det finns fler företag som liksom Scania i allt större utsträckning arbetar enligt principen för cirkulär ekonomi och bygger upp organisationer och rutiner för renovering av drivlinekomponenter. Detta öppnar upp en marknad med stor tillväxtpotential för oss, säger STS vd Ola Stålebo.

 

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078