23948sdkhjf

Dinitrol lanserar rostskydd för el och hybrid

Nu lanserar Dinitrol ett rostskyddspaket för el- och hybridbilar på den danska marknaden. Ett erbjudande man enligt egen utsago är först i världen med.

– I Danmark har vi ett av världens mest rostframkallande klimat, och mycket tyder också på att rosten frodas ännu mer på el- och hybridbilar. Eftersom det är ännu mer elektronik i dessa typer av bilar så är det risk för ännu mera fall av krypströmmar hos elbilar än hos konventionella bensin- och dieselbilar, säger Mogens Vestergaard Hansen, teknisk chef på Dinitrol i Danmark.

Högspänningsbatteriet hos en el- och elhybridbil är rigoröst skyddat från fukt och smuts med omfattande plasttäckning. Problemet med plastskyddet, i synnerhet det som skyddar elbilens stora batteri som sitter lågt placerat under kupén, är att det tendera att ansamlas smuts och därmed fukt. Och med smuts och fukt följer ofta rostangrepp.

I Danmark är det lagkrav på att fackfolk som arbetar med elbilar ska ha genomgått en utbildning i arbete med fordon med högspänningssystem, och därför ska även Dinitrol-personal som jobbar med el- och hybridbilar genomgå en sådan utbildning.

– Med vårt nya koncept är vi de första i branschen här i Danmark med att specialisera oss på denna typ av bilar och vi ser förstås med spänning fram emot att se hur detta tas emot av både kunderna och branschen, säger Dinitrols Danmarkschef Morten Geisler Schouboe.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.781