23948sdkhjf

Triscan utökar sortimentet till Tesla

Danska tillverkaren och distributören av bildelar – Triscan – satsar stort på sitt växande sortiment av reservdelar till Tesla Model S.

Det är framför allt delar till hjulupphängning, framvagnen samt styrning och bromsar som Triscan tillverkar och säljer delar till.

Triscan har tagit fram bildelarna i samarbete med flera fria verkstäder i Danmark som jobbar med service av Tesla-bilar. Triscan hävdar också att man förbättrat Tesla-delarna på flera punkter, så att deras delar är bättre än originalet.

Triscan har i dagsläget delar till bromssystemet, hjulupphängningar, transmission och karossen till de flesta av de totalt 15 olika modellvarianterna som finns av Model S.

På Triscan är man också noga med att påpeka att man till skillnad från Tesla kan leverera enskilda delar till flera konstruktioner. Tesla säljer till exempel enbart kompletta drivaxlar medan Triscan erbjuder lösa delar.

Läs mer om Triscans sortiment HÄR

– Vi har hittat flera brister när det gäller underhåll och reparation på Tesla som i vissa fall kan sätta bilägarna i en otrevlig sits efter att garantitiden gått ut. I några fall går det inte att bara byta den del som är defekt utan hela konstruktionen måste bytas ut, förklarar Asger Thybo Geertsen som är produktchef på Triscan – och ger ett exempel:

Bakaxelns bussningar på Tesla Model S är inte sällan omöjliga att byta då de blivit anfrätta av korrosion, detta på grund av att både bakaxeln och den del av bussningen som ligger an mot axeln är utförda i aluminium. I sådana fall måste hela bakaxeln bytas, till en kostnad av motsvarande över 30.000 kronor.

Andra exempel på Tesla-delar som Triscan nu har i sortimentet är krängningshämmare, hjullager, bromsklotsar och drivaxlar till både fyr- och framhjulsdrivna Tesla-modeller.

Framöver kommer Triscan erbjuda fler Tesla-konstruktioner där man till skillnad från Tesla erbjuder både hela set och lösa delar, meddelar produktchefen Asger Thybo Geertsen.

Triscan jobbar också kontinuerligt med att utöka sortimentet av delar till Tesla Model S. I pipeline ligger bland annat styrstänger, bärarmar och bromsskivor.

Triscan har tillsammans med sina samarbetspartners också hittat en lösning till ett på Teslas bilar inte ovanligt problem, nämligen att dörrhandtagen som automatiskt åker ut ur karossen när bilen låses upp börjar krångla eller helt slutar fungera. Felet beror mycket sällan på mekaniken eller motorn i dörrhandtaget eller styrboxen utan i stället ofta på fel i ledningsnätet i själva dörrhandtagen eller i tryckkontakterna som är tillverkade av Panasonic.

Läs mer om Triscans sortiment HÄR

FAKTA Triscan
Danskt företag som producerar och säljer reservdelar till den fria eftermarknaden. Försäljningen sker uteslutande via grossister och distributörer.
Företaget har över 100 anställda i Danmark, Sverige, Frankrike och Tyskland.

Håll dig uppdaterad med Motor-Magasinet
Är du prenumerant? Bli prenumerant

Med en prenumeration får du obegränsad tillgång till webbtidningen. Läs webbtidningen online.

Kommentarer (0)
Startsidan just nu

Drivremmar problembarn för Volvo

Volvos problem med motorer som riskerar haverera på grund av rembrott har visat sig vara omfattande, och Volvo har fortfarande inte vidtagit alla nödvändiga åtgärder för att minimera riskerna för bilägarna.

Volvo chocksänker bytesintervall för remmar

När Volvo lanserade sina nya fyrcylindriga dieselmotor i VEA-familjen hade den en av marknadens längsta bytesintervall för kamremmen. Nu har Volvo gått ut med nya instruktioner där man nära på halverat bytesintervallet.

Godkänd Bilverkstad blir tvingande när kommun gör upphandling

Kunskapen om Godkänd Bilverkstad sprider sig och nu har Sundsvalls kommun beslutat att i sin upphandling av verkstäder kräva att verkstaden ska vara ansluten till SFVF och/eller MRF och därmed också Godkänd Bilverkstad.

Handlare har inte koll på Volvos nya bytesintervall

Volvo Cars information om kortade kamremsbytesintervall når inte ut till fria verkstäder och inte ens till Volvo-auktoriserade handlare. Många bilköpare riskerar därför att få en otrevlig överraskning när det är dags för första servicen.

Ny säsong av Bilprovningen på TV3

Sasha Selipanov blir ny designchef på Koenigsegg

Koenigsegg Automotive har utsett Alexander (Sasha) Selipanov till ny designchef. Han har en bakgrund från Volkswagen, Lamborghini, Bugatti och Genesis.

Nyhetsbrev

Årets Verkstad kommer till Inspirationsdagen 100% Verkstad

Arkiv

McDonald's nya skylt för elladdning

Kvdbil-rapport visar på försäljningsras av begagnade bilar under 2019

Försäljningen av begagnade bilar fortsätter att minska. Under andra kvartalet 2019 föll försäljningen med cirka 6,1 procent jämfört med samma period i fjol. Samtidigt har lagren av begagnade bilar minskat hos bilhandeln. Det visar ny statistik från bilförmedlaren Kvdbil.se.

Chef-intervju: Mikael Backteman, Boier Bilverktyg

Egentligen hade han tänkt lämna branschen och göra någonting helt annat. Men ödet ville annorlunda. Nu är Mikael Backteman vd för Boier Bilverktyg.

Intresset för rally ökar – juniorboom i Rally-SM

Vinnare från MotorGalan tävlar i Yrkes-VM

Anna Widholm, lackerare vid Möller Bil i Västerås och vinnare av Årets Lackerare vid MotorGalan 2018 är en av de tävlande från fordonsbranschen vid Yrkes-VM i ryska Kazan. Den andre tävlande från fordonsbranschen är Oscar Thulin, Toveks Bil i Lund som tävlar i Bilskadeteknik.

Begagnatköpen ökade med 42 % under juli med VW Golf i topp

Lackerare efterlyses till MotorGalan

Den 14 november är det dags för Motorgalan 2019 på Berns Salonger i Stockholm. Då ska vinnare i 13 olika kategorier få sina priser. Det är hög tid att nominera till de olika kategorierna. Vi skulle gärna se att fler nomineras, bland annat till kategorin Årets Lackerare.

Northvolt har börjat rekrytera till batterifabriken i Skellefteå

Nu ska fordonsbranschen utbilda i batteri- och elbilsteknik

Den svenska fordonsbranschen ska utbilda 10 000-tals svenska anställda för att inte Sverige ska hamna på efterkälken inom elbilar. Risken är att Kina och Tyskland konkurrerar ut Sverige, uppger Ekonomiekot.

Antal elbilar ökar och det är Tesla Model 3 som driver på

Samtidigt som effektfrågan debatteras flitigt fortsätter antal laddbara bilar att öka. Tesla Model 3 fortsätter att driva beståndsutvecklingen bland elbilarna. Nya studier visar emellertid att stora ökningar av elbilsbeståndet kan göras utan att ytterligare nätkapacitet behöver byggas ut.

Mopedens dag en folkfest i norr

Nu är det dags att nominera till MotorGalan

Den 14 november är det dags för MotorGalan 2019 på Berns Salonger i Stockholm. Då ska vinnare i 13 olika kategorier få sina priser. Men innan dess är det dags att nominera till de olika kategorierna. Den 13 augusti är sista dag att nominera.

Ytterligare 200 bilåterförsäljare väljer DEFAs Installerat & Klart

HBA Fordonsteknik AB presenterar liten, lysande nyhet

Stabil arbetsbänk med säkert fotfäste

Kolla vilka som vann på MotorGalan förra året

Över 100 startande och 88 jagar SM-poäng i Kolsvarundan

Digital batterimätare för 12- och 24-volts batterier

Nystart i MSB:s arbetsgrupp för metan och vätgas

Se alla Företagens egna nyheter

Drivaxel till Peugeot 207

Nyhet! Batterilös startbooster: GYS Startronic 800.

Ny drivaxel till Mazda 3

Snabba svar om snabblim

Vridmoment omvandlare till automatväxellådor

INFOFLEX FORDON - Integration Fortnox

Vi ses väl på Trailer Trucking Festival?

Vi fortsätter att sponsra Solvatten

Nyhet - Carbon serien från Lazer Lamps

Nytillverkade turboladdare

Kom ihåg att riskbedöma bilvårdsprodukter och andra kemikalier

Korrekt bromsprov för personbilssläp med påskjutsbroms

Är du driftansvarig, underhållschef, smörjare, inköpare..? Missa inte Mobilskolan i September!

Behöver du en produktlösning med DT-kontakt?

Ljusinställning - ACVLJN5413

Välkommen på Seminarium om ingjutning av elektronik med WEVO den 14-16 oktober 2019.

Uppdaterad produktkatalog

Ny drivaxel till Hyundai och Kia

Sogefi OE leverantör till "årets motor" från Ferrari

Hårdtest av UV-Triple+, Den svensktillverkade härdlampan för bilglasreparationer

Unikt kombinationsljus

Hjulinställning - ACTIA 3DLite

Fokus på verkstäder: Bli redo för besök från Arbetsmiljöverket

Nytt effektivt sätt att kolla oljemängden i faten!

Actigas 400 - Fyrgasmätare med display för bensin.

Sänd till en kollega

0.186