23948sdkhjf

LeasePlan:s vd kommenterar rapporten ”Makten över bilen..”

LeasePlan välkomnar Konkurrensverkets rapport. En undersökning från LeasePlan med 856 personalbilsförare visar också att sex av tio förare skulle välja en annan billigare försäkring framför vagnskadegarantin om det var möjligt. Bara 15 procent skulle inte göra det.

Kommentar från LeasePlans vd Roelof Hansman:

”Vagnskadegarantin gynnar bara tillverkarna, de auktoriserade verkstäderna för respektive bilmärke och några få stora försäkringsbolag. Förlorarna är övriga försäkringsbolag som inte kan erbjuda vagnskadeförsäkringar under de tre år vagnskadegarantin gäller och alla oberoende verkstäder och auktoriserade verkstäder för andra märken som inte kan få en skadereparation under bilens första tre år. Men de största förlorarna är bilägarna som inte får välja försäkringsbolag de första tre åren, inte kan välja bort vagnskadegarantin mot ett lägre inköpspris och som får en betydligt högre självrisk än för en normal helförsäkring.”

 

"Vi hoppas att Konkurrensverkets rapport kan leda till att biltillverkare väljer att som konkurrensmedel börja sälja bilar lite billigare utan vagnskadegaranti, eller att trycket från medvetna konsumenter och företag att kunna köpa bilar billigare utan vagnskadegaranti ökar så att biltillverkarna känner sig tvungna att erbjuda den möjligheten."

 

 

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Företagens egna nyheter
Se alla medlemsnyheter
Mest läst
JOBB I FOKUS
Gå till jobböversikt
Senaste nytt
Se senaste nytt
Utvalda artiklar
Utvalda nyheter från förstasidan
Nya modeller av Jaguar!
Pilotutbildningen som ska ligga i bräschen
Lyckliga vinnare på Automässan
Hälften av EPA-traktorerna klarade inte besiktning
Konceptkavalkad på elektrifierad bilmässa
Tre klasser vann jackpot på Automässan
Andra Nordiska Medier
Entreprenad
RT-Forum
Transportnet

Sänd till en kollega

0.125