23948sdkhjf

De lanserar ny bil och lyfter fram lokala näringslivet

De vill lyfta fram räckvidden hos nya Nissan Leaf och hållbara lokala näringsidkare. Därför prövar de i höst ett marknadsföringskoncept som de döpt till ”Hurtigsrutten”.

2018 lanserade Nissan andra generationen av sin eldrivna succé Leaf och i höst släpper man en version med ett kraftfullare batteri på 62 kilowattimmar, i stället för 40 kilowattimmar den Leaf som nu säljs.

På Hurtigs Bil i Kungälv, som satsar stort på elbilar och som sålt många Nissan Leaf, tänker man i höst satsa lite extra på att göra reklam för den ökade räckvidden hos nya versionen av Nissan Leaf och samtidigt lyfta fram lokala företag som har en stark miljöprofil, berättar Hurtigs Bils vd Christopher Hurtig:

– Tanken är att skicka ut ett antal bilar, med journalister och andra som vi bjuder in. Sedan får de åka en rutt som vi gjort och besöka några olika verksamheter, så att dessa aktörer kan få lite publicitet och lyftas fram. Sedan har vi något trevligt ställe på mitten av rundturen där de bilburna gästerna får stanna och äta lunch.

Den planerade PR-bilturen är passande nog döpt till ”Hurtigsrutten” och anspelar på den berömda båtlinjen Hurtigruten längs hela Norges kust. Inbjudningar till Hurtigsrutten kommer att gå ut i höst så fort man fått in ett antal nya Nissan Leaf med 62-kilowattsbatteriet, säger Christopher Hurtig.

Vilka företag och verksamheter som ska få besök av Hurtigsrutten är inte helt klart ännu, men de väljs ut med omsorg, avslöjar Christopher Hurtig:

– Det kommer vara den typ av näringar där man har ett miljöfokus och ett hållbarhetstänk.

Nyligen körde man som ett test en Nissan Leaf på en liten Hutrigsrutten-tur som man satt ihop. Turen gick från Hurtigs Bils anläggning i Kungälv över Tjörn, Orust, Grundsund, Ljungskile, Mariebergs Gård strax utanför Kungälv och tillbaka. Sträckan var knappa 22 mil lång och kördes på en laddning.

Vi ville visa att masn redan med dagens Nissan Leaf, med ett 40 kilowattimmars batteri, kommer åtminstone 22 mil på en laddning.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.109