23948sdkhjf

BMW presenterade framtidens sportbil

Under BMW:s egna evenemang NextGen på BMW Welt presenterade BMW bland annat sin vision om framtidens elektrifierade sportbilar inom M-varumärket och framtidens elektrifierade motorcykel. Samtidigt ökar BMW takten på utvecklingen och meddelar att de redan år 2023 kommer kunna erbjuda 25 elektrifierade modeller.

BMW:s vision om M-varumärkets framtid presenteras i form av en iögonfallande, elektrifierad sportbil, där fokus är på föraren. Med smart teknik som utgår från BMW:s strategiska hörnstenar D+ACES (Design + Autonomous Driving, Connectivity, Electrification, Services) ska personen bakom ratten kunna bli till den ultimata föraren.

BMW Vision M NEXT utgör därmed en motvikt till tidigare BMW Vision iNEXT, där den senare handlar om att färdas i ”EASE”-konceptet, där bilen tar över ratten. Fokus i M-versionen är i stället på att färdas i ”BOOST”-läget och om att skapa en ultimat körupplevelse

-BMW Vision M NEXT ger en försmak på framtidens sportvagnar,” säger Adrian van Hooydonk, Senior Vice President BMW Group Design.

Det var inte bara visionen om en elektrifierad sportbil som presenteras under NextGen. Även en motorcykel från BMW Motorrad försedd med elmotor visas upp, i form av BMW Motorrad Vision DC Roadster.

 

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.064