23948sdkhjf

MECA Fändriks Fordonsteknik är Värmlands andra Godkänd Bilverkstad

Fändriks Fordonstekniks två verkstäder ansluter sig till Godkänd Bilverkstad (GBV). Madelene Leandersson, delägare på Fändriks Fordonsteknik ser att GBV kommer spara verkstaden både tid och pengar i förlängningen.

– När man väl är igång och jobbar med rutiner och checklistor så märker man vilken enorm skillnad det gör för alla, säger Madelene Leandersson som är delägare av Fändriks Fordonsteknik. Även personalen mår mycket bättre och har koll på ett helt annat sätt än tidigare, vi gör det här tillsammans. Man får en större och tydligare inblick i sitt eget företag genom förbättrings- och avvikelserapporterna och kan gå till grund med orsakerna. Det sparar oss både tid och pengar i slutändan även om det kostar en del såhär i början, fortsätter Madelene.

Godkänd Bilverkstad är ett initiativ från Motorbranschens Riksförbund och Sveriges Fordonsverkstäders Förening och bygger på regelbundna kontroller både internt och externt. Kvalitetsstandarden innebär att verkstadens arbete kontrolleras såväl tekniskt som administrativt.

– MECAs målsättning är att få med samtliga anslutna verkstäder i Godkänd Bilverkstad. Att Fändriks Fordonsteknik är den första MECA Bilservice i Värmland och den andra MECA Bilservice i hela Sverige gör just deras anslutning till GBV speciellt rolig. Jag hoppas och tror att deras certifiering ska inspirera övriga verkstäder att komma igång, säger Johan Christersson, kedjechef på MECA.

– I juni blev vi verkstad nr 25 och 26 inom GBV och vi hoppas fler MECA verkstäder hänger på, det ger oerhört mycket tillbaka när man väl kommit igång, säger Madelene Leandersson, delägare av Fändriks Fordonsteknik.

 

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078