23948sdkhjf

Godkänd Bilverkstad på Inspirationsdagen 100% Verkstad

I överenskommelsen med konsumentministern och Konsumentverket ingår att alla verkstäder ska vara igång med Godkänd bilverkstad (GBV) senast 2019-12-31. Bo Ericsson, vd för Sveriges Fordonsverkstäders Förening SFVF, kommer till Inspirationsdagen 100% Verkstad och berättar hur det går.

Godkänd Bilverkstad är ett branschinitiativ från SFVF och MRF inom kvalitet och konsumentskydd som Konsumentverket ställt sig bakom. Syftet är att höja kvaliteten på bilverkstäder samt för att främja konkurrens på lika villkor. Målsättningen är att standarden ska vara införd senast 31 december 2019 och omfatta personbilsverkstäder.

Kvalitetsstämpeln ska inte bara hjälpa verkstaden att öka kvaliteten och få nöjdare kunder utan även göra det enklare att hålla ordning på papper och dokumentation. Detta är viktigt för att kunna passera diverse myndighetskontroller där nedslag i dessa ofta medför stora kostnader.

I grunden är det frivilligt att ansluta sig till Godkänd Bilverkstad, men för SFVFs och MRFs medlemsföretag som bedriver personbilsverkstad är ett anslutningskrav en del av medlemsvillkoren och i dag är ett drygt 50-tal verkstäder certifierade som Godkänd Bilverkstad.

Den 27 september kommer Bo Ericsson, vd SFVF, till Inspirationsdagen 100% Verkstad och berättar mer om hur det går med Godkänd Bilverkstad och vad det innebär för verkstäderna. Inspirationsdagen 100% Verkstad är en seminariedag som hålls i Training Partners lokaler i Arlandastad norr om Stockholm och vänder sig till samtliga verkstäder i branschen, både fria och auktoriserade. Här bjuds på inspirerande föredrag och intressanta utställare. Vi bjuder också på mat och dryck.

Anmäl dig till Inspirationsdagen 100% Verkstad i Stockholm här.

Se mer om eventet

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Se senaste nyhetsbrevet ???id_11737???

Sänd till en kollega

0.097