23948sdkhjf

CAB satsar på att lyfta kunskapen om skadereparationer

För att öka kunskaperna om arbetet i skadeverkstaden hos blivande fordonstekniker har Motorbranschcollege och CAB Group AB tecknat en avsiktsförklaring om samarbete.

- Vi är glada att CAB vill vara en del av Motorbranschcollege och bidra till att öka kompetensen kring skadereparationer hos både lärare och elever på fordonstekniska utbildningar. Företagens engagemang är viktiga för vår framgång, säger Jonas Hehrne, projektledare Motorbranschcollege.

Bara de närmaste tre åren behöver branschen anställa 6400 personer. Samtidigt söker allt färre ungdomar till fordons- och transportprogrammet på gymnasiet. Motorbranschcollege är en gemensam satsning från arbetsgivare och fack för att vända trenden.

- Vi tror att många olika aktörer i motorbranschen behöver vara med och bidra för att säkra kompetensförsörjningen i branschen. Motorbranschcollege är ett bra initiativ som vi gärna vill stötta för att stärka skolornas attraktionskraft och kvalitet på fordonstekniska utbildningar, berättar Krister Werner, Director Business Unit Motor, på CAB.

För verkstäder som jobbar med skadereparationer är CABAS ett viktigt systemstöd och självklart är det ett stort plus om de nyutbildade fordonsteknikerna redan vet en del om systemet när de anställs på verkstaden. Förutom samarbetet med Motorbranschcollege stöttar CAB skolor med fordonsskadeinriktning genom ett kraftigt subventionerat licenspaket för CABAS och CAB Plan samt utbildning för lärare.

- Genom vårt engagemang i Motorbranschcollege och vårt erbjudande till skolor med fordonsskadeinriktning hoppas vi kunna bidra till att förbereda blivande fordonstekniker på arbetet i skadeverkstaden på ett ännu bättre sätt, säger Krister Werner.

Motorbranschcollege arbete med att certifiera skolor fortsätter I dagsläget är 14 skolor certifierade och 35 skolor arbetar för att bli certifierade.

- Vi ser ett stort intresse från skolor att bli certifierade, vilket är mycket glädjande. Företagens engagemang i Motorbranschcollege har stor betydelse för att se till att kvaliteten blir på högsta nivå och vi hittar gärna fler samarbeten med företag i branschen, avslutar Jonas Hehrne. 

 

 

Bild på Krister Werner, Director Business Unit Motor, på CAB

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078