23948sdkhjf

Utbildningskrav för att arbeta med elbilar i Tyskland

I Tyskland finns det krav på utbildningskvalifikationer för att få arbeta med elbilar, vilket nu ska utvecklas ytterligare. Vattenbassänger på verkstaden för nedsänkning av brinnande bilar kan också bli verklighet framöver.

Farorna med el- och laddhybridbilar har börjat komma upp på tapeten allt mer. I Tyskland har man redan börjat agera i frågan. Det finns redan en befintlig utbildningsplan för el- och laddhybrider, men den ska utvecklas ytterligare. Förändringen kommer innebära fyra nivåer av kvalifikationskraven och lärlingsutbildningen ska också beaktas.

Läs också: SFVF: Fler elfordon kräver bättre utbildning för besiktningspersonal

Vattenbassänger bredvid verkstäder där en brinnande elbil kan sänkas ner så att branden slocknar är också en diskussion som pågår.

De nuvarande kraven i Tyskland är att en elbil som har varit inblandad i en olycka måste placeras i ett inhägnat utrymme med varningslister på 5 gånger 2,5 meter med minst fem meters avstånd till byggnader och andra bilar. Området ska även vara försett med varningsskyltar mot elektriska stötar och kemiskt område.

Läs mer på motormagasinet.dk

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Redaktionen rekommenderar

Sänd till en kollega

0.094