23948sdkhjf

Godkänd Bilverkstad tar fart

Åttahundra allbilverkstäder på väg in, tre generalagenter som hittills ställt sig bakom och 92 verkstäder som hittills klarat årlig kontroll. Arbetet med att ta upp kvalitetsstandarden Godkänd Bilverkstad accelererar.

– Det känns bra, inte minst nu när det strax är dags att rapportera till Konsumentverket om hur arbetet med GBV fortskrider, säger MRF:s Joachim Due-Boje i ett blogginlägg som tillsammans med SFVF:s Ulf Stefansson utgör styrgruppen för Godkänd Bilverkstad.

Läs också: SFVF efterlyser rot-avdrag för bilreparationer

En av de generalagenter som ställt sig bakom Godkänd Bilverkstad är Volkswagen Group med sina varumärken. Allra senast är det klart att samtliga bilverkstäder som ingår i Din Bil Sverige har genomgått årlig kontroll för Godkänd Bilverkstad med godkänt resultat. De är därmed på väg in i systemet.

– Hittills är 20-talet verkstäder registrerade, medan resterande 20-talet är godkända men ännu inte på listan, berättar Peter Steiner, kvalitetschef på Din Bil.

Peter Steiner berättar vidare att ta steget upp till att bli Godkänd Bilverkstad vare sig är högt eller långt för en auktoriserad verkstad som arbetar med något av Volkswagen Groups varumärken.

– Säg att det är både enkelt och smidigt. I grunden finns vårt och Volkswagens ständiga kvalitetsarbete och de uppföljningar som Dekra utför här i Sverige. För att bli Godkänd Bilverkstad handlar det endast om ett par ytterligare moment vid revisionen mot Volkswagens standard.

Även inom Volvohandeln pågår ett arbete med att skapa förutsättningar för att ta upp kvalitetsstandarden Godkänd Bilverkstad.

– Det känns förhoppningsfullt, målet är att verkstäderna ska vara uppstartade med arbetet kring GBV när Automässan slår upp sina portar i januari, avslutar Joachim Due-Boje.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Redaktionen rekommenderar

Sänd till en kollega

0.157