23948sdkhjf

Spendrups ansluter sig till DLF:s Transportinitiativ

Spendrups tar nu nästa steg i arbetet med att ställa om till fossilfria transporter, och ansluter sig till målsättningen om fossilfria inrikes transporter till 2025.

Branschorganisationen DLF, som organiserar företag som säljer dagligvaror till handel, restauranger och storhushåll, har tagit initiativ till att verka för fossilfria transporter. Transportinitiativet har som målsättning att inrikes transporter, egenutförda och köpta, i DLF:s medlemsföretag, ska vara fossilfria senast 2025.

Nu meddelar bryggeribolaget Spendrups att man ansluter sig till initiativet. Spendrups har sedan många år drivit ett arbete med att öka andelen förnybart bränsle som de egna lastbilarna kör på. Idag är cirka 90 procent av de egna transporterna fossilfria.

– Våra egna transporter är på god väg att bli fossilfria, bland annat genom vårt samarbete med Energifabriken där vi har tankar med HVO och RME på flera av våra terminaler. Därigenom skapar vi bra förutsättningar för att köra fossilfritt, säger Martin Valdemarsson, chef för Supply Chain på Spendrups i ett pressmeddelande.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.079