23948sdkhjf

Bensinupproret 2.0 presenterar officiella krav

Den ideella föreningen Bensinupproret 2.0 har presenterat sina officiella krav efter att höstbudgeten släpptes tidigare i september.

Bensinupproret 2.0, som föreningen kallar sig, startade i våras och har som långsiktigt framtidskrav att inget drivmedel ska kosta mer än 12 kronor per liter. För att nå dit har de nu visat upp ett antal andra krav, detta efter att de läst höstbudgeten som regeringen släppte tidigare i september.

Kraven handlar sammanfattat om att man vill se en förändrad drivmedelspolitik för en bättre miljö och samhällsekonomi. Så här listar föreningen sina krav:

  • Stopp på indexuppräkningen mot KPI samt den överindexering på 2 % som sker automatiskt vid varje årsskifte.

  • Sänkt drivmedelsskatt med 30 % fördelat på tre år med 10 % varje år.

  • Varje år ska skatten justeras efter den ökade andelen bio-drivmedel som krävs av reduktionsplikten. 1% högre krav på bio-inblandning ska medföra 1% lägre skatt.

  • Ett reseavdrag som motsvarar de faktiska kostnader som arbetsresan kräver oavsett vilket drivmedel som används.

  • En offensiv satsning på svensk bio-drivmedelsindustri, framför allt öppna möjligheter för små produktionsenheter. Vi ska inte acceptera att Sverige är nettoimportörer av bio-drivmedel utan tvärtom sikta på att bli världsledande inom fossilfria drivmedel.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.094