23948sdkhjf

Volvo Cars antar övergripande klimatplan

I samband med presentationen av elbilen Volvo XC40 Recharge offentliggjorde Volvo Cars en plan för hur företaget ska minska sitt klimatavtryck.

Enligt det globala klimatavtalet som träffades i Paris 2015 ska den globala uppvärmningen begränsas till 1,5 grader över den nivå som rådde före den industriella revolutionen. Det tar Volvo Cars fasta på i en plan för att minska företagets klimatavtryck.

Målet är att företaget ska vara klimatneutralt 2040 och som ett första steg på vägen ska koldioxidavtrycket för varje bil minska med 40 procent till 2025, sett under hela produktlivscykeln. Redan då ska också hälften av alla bilar man tillverkar vara rent eldrivna.

Men för att uppnå målet kommer man inte bara att fokusera på elbilstillverkning, utan också ta itu med koldioxidutsläpp i tillverkningen, i leverantörskedjan och genom återvinning och återanvändning av material.

– Vi transformerar vårt företag genom konkreta åtgärder, inte symboliska löften, säger Håkan Samuelsson, Volvo Cars koncernchef, i samband med presentationen av planen.

Från och med introduktionen av Volvo XC40 Recharge kommer man också att redovisa det genomsnittliga koldioxidavtrycket under bilens livscykel för varje ny modell.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.125