23948sdkhjf

Promeister Fordon startar nytt lärlingsprogram i Örebro 2020.

Höstterminen 2020 startar yrkes- och lärlingsprogrammet Promeister Fordon i Örebro. På en modernt utrustad bilverkstad ska framtidens fordonstekniker utbildas.

Gymnasieprogrammet är ett initiativ från Promeister som vill höja statusen på yrket, stärka kvaliteten på utbildningen och öka anställningsbarheten av de nyexaminerade eleverna. ProMeister Fordon bedrivs i Malmö och Stockholm och programmet ger eleverna sex månaders jobbgaranti vid godkänd studentexamen.

Vi ser väldigt mycket fram emot skolstarten i Örebro, säger Andreas Forslund, Teknisk chef, Promeister Academy. På gymnasiemässan träffade vi över 100 fordonsintresserade elever från regionen vilket känns otroligt lovande inför starten av vårt fordonsprogram. Den yrkesförberedande utbildningen kommer ske i de stora, ljusa och framförallt moderna verkstadslokalerna på Meca bilverkstad TMCC Sweden i Marieberg.

För lite mer än tre år sedan påbörjade vi vår resa för att driva ett fordonsprogram som satsar på kvalitet, säger Petra Bendelin, vd Promeister Solutions. Vi ville starta en fordonsutbildning som fokuserar på att ge eleverna den kunskap som krävs för att arbeta i en modern fordonsverkstad. Vi är otroligt stolta att ha engagerade elever i alla årskurser och att 97 procent av våra elever vill rekommendera utbildningen till andra.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.093