23948sdkhjf

Kinnekulle Ring sålt till superentreprenör

Motorbanan Kinnekulle Ring får nya ägare. Bakom köpet ligger Tråvadsföretaget Stenhaga Invest med Svante Andersson i spetsen.

Den västgötska motorbanan Kinnekulle Ring firar sitt 50-årsjubileum i år. Här har tävlingar i banracing, rallycross och crosscart dragit stor publik. Den kanske mest prestigefulla tävlingen hölls 1973, då Jochen Mass vann i Formel 2 på banan.

Nu säljs banan, som hittills ägts tillsammans av 19 trafikskolor, till Tråvadsföretaget Stenhaga Invest med entreprenören och bilentusiasten Svante Andersson i spetsen. Företaget äger sedan tidigare en rad fastigheter samt ett antal bolag inom industri, IT och tjänstesektorn.

– Vi på Stenhaga ser detta som en långsiktig och fantastiskt rolig affär med bra utvecklingspotential. Tillsammans med Bilkompaniet i Tråvad och Bjertorp slott finns fina synergier som kan ge draghjälp åt varandra, skriver företaget i ett pressmeddelande.

Tillträde sker omgående och verksamheten kommer att drivas vidare som tidigare med risk- och säkerhetsutbildningar och även uthyrning av motorbanan.

Planering för att utveckla och förfina området är i full gång och redan till våren är tanken att besökarna ska märka lite skillnad. Det kommer att läggas en plan för kommande fem år och allt som ska göras kommer att ske i samråd med nuvarande medarbetare.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.093