23948sdkhjf

SBF står bakom EU-manifest för rättvisa digitaliseringsmöjligheter

Elva europeiska samarbetsorganisationer inom bilbranschen, däribland Sveriges Bildelsgrossisters Förening, SBF, samt företrädare för Europas bilägare har gemensamt tagit fram ett manifest avseende framtida tillgång till bilens digitala innehåll. Det skriver SBF på sin hemsida.

Många är oroliga över vad som ska hända med bestämmanderätten vad gäller fordonsdata. SBF anser att risken för att de europeiska lagstiftarna ställer sig på fordonstillverkarnas sida är överhängande. De menar att lagstiftarna faller för tillverkarnas lobbytryck i frågan och att ge dem monopol strider enligt SBF:s mening mot gällande konkurrenslagstiftning och begränsar även konsumenternas valfrihet.

Som branschorganisation för den fria eftermarknaden har SBF historiskt har de varit pådrivande i frågan, vilket de fortsatt kommer att vara och är därmed anledningen till att de undertecknat det gemensamma manifest som riktar sig till EU-kommissionen och EU-parlamentet.

Det innebär att SBF också kommer att intensifiera sitt arbete med ytterligare kontakter med svenska EU-parlamentariker, riksdagen, riksdagens trafik- och näringsutskott, näringsdepartementet, Konkurrensverket och Transportstyrelsen.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.079