23948sdkhjf

Volkswagen fortsätter investera för framtiden

Volkswagen uppdaterar sina planerade investeringar för framtiden. Andelen planerade utgifter för framtida områden ökade i Planning Round 68 till cirka 40 procent från cirka 30 procent i föregående Planning Round.

Volkswagen-koncernen fortsätter att investera starkt för framtiden och som en del av Planning Round 68 har investeringsplanen för 2020 till 2024 upprättats och godkänts av styrelsen. Koncernen planerar att satsa nära 60 miljarder euro på hybridutveckling, elektrisk mobilitet och digitalisering under de kommande fem åren.

Läs också: Ny elbilsplattform till Volvo Cars

Detta uppgår till drygt 40 procent av företagets investeringar i materiella anläggningstillgångar och alla FoU-kostnader under planeringsperioden. Koncernen avser att investera cirka 33 miljarder euro enbart i elektrisk mobilitet.

– Vi arbetar resolut framåt med omvandlingen av Volkswagen-koncernen och fokuserar våra investeringar på framtidens mobilitet. Detta är en del av vårt systematiska och konsekventa genomförande av koncernens strategi, säger Hans Dieter Pötsch, koncernens styrelseordförande.

– Vi kommer att öka investeringstakten igen under de kommande åren. Hybridutveckling, elektrifiering och digitalisering är allt viktigare fokusområden för vår flotta. Vi kommer att utnyttja stordriftsfördelar och uppnå maximala synergier. Mot bakgrund av den försämrade ekonomiska situationen arbetar vi också med att öka vår produktivitet, effektivitet och kostnadsbas för att säkerställa att våra mål uppfylls, säger vd Herbert Diess.

Under Planning Round 68 ändrades också den långsiktiga planen för de kommande tio åren. Till och med 2029 planerar koncernen att introducera upp till 75 helelektriska modeller till marknaden tillsammans med cirka 60 hybridfordon. Beräknat antal elfordon kommer att stiga till cirka 26 miljoner, till stor del på grund av att ytterligare ett år har lagts till i Planning Round, år 2029.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.093