23948sdkhjf

Autoexperten kan bygga om alla fossilbilar till etanol på sju år

Bilverkstadskedjan Autoexperten meddelar att de kan bygga om alla fossilbilar till etanol på sju år. Detta efter att finansmarknads- och bostadsminister Per Bolund (MP) föreslagit en premie för konvertering av bensinbilar till etanol eller gas.

Autoexperten, med sina drygt 400 verkstäder i Sverige, har redan börjat investera i tekniken som behövs för konverteringen. I Sverige finns det i dag drygt 2,8 miljoner bilar som går på bensin. En bensinbil konverterad till etanol eller biogas kan ge en minskad klimatpåverkan med 50-95 procent per fordon. Genom att konvertera bilar som redan rullar på vägarna blir Autoexperten en större del av den cirkulära ekonomin.

Varje bensinbil som byggs om till etanol eller gas innebär en fossilbil mindre på våra vägar. Vi kan och vi vill göra det. Det blir i längden mer hållbart än att köpa nytt, säger Malin Möller, chef för hållbar verksamhetsutveckling på Autoexperten.

En konvertering till etanol tar ungefär tre timmar medan konvertering till gas tar några dagar. Med en heltidsanställd mekaniker för konvertering på varje verkstad skulle Autoexperten kunna bygga om alla bensinbilar på sju år.

Innan steget tas fullt ut behöver det finnas ett regelverk på plats och riktlinjerna från Transportstyrelsen bli tydligare. Men Autoexperten har kompetensen, resurserna och har redan börjat investera i tekniken.

Vi ser det här som en viktig del i vårt hållbarhetsarbete och står redo att hjälpa medvetna bilägare att bygga om sin fossilbil till etanol, säger Mickael Persson, vd på Min bil.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Se senaste nyhetsbrevet ???id_11737???

Sänd till en kollega

0.093