23948sdkhjf

Morris gör el-comeback

En elektrisk skåpbil med design från förr och morgondagens teknik. Det är så Morris gör comeback.

När Morris lade ner sin ålderstigna Ital 1984 var det också slutet för det anrika märket. Men nu har det väckts till liv igen, den här gången med hjälp av kinesiska pengar. Men bolaget har brittisk bas och den första modellen, skåpbilen Morris JE, riktar sig till den brittiska marknaden.

Och det är en spektakulär modell. Den ser ut som någonting taget rakt ur 1950-talet, inte alldeles olik gamla Morris J-type, men under skalet finns toppmodern elbilsteknik som ska skänka en räckvidd på över 30 mil. Själva skalet i sig är för övrigt tillverkat av kolfiberarmerad plast.

Med ett lastutrymme om 5,5 kubikmeter och en maxlast påett ton räknar Morris Commercial med att JE ska kunna fräsa omkring utsläppsfritt i stadskärnor med ett par Europapallar där bak.

Prislappen anges till cirka 60 000 pund, motsvarande runt 740 000 kronor, och produktionen startar först sent 2021. Men Morris Commercial säger ingenting om någon vänsterstyrd version, så det är högst oklart om bilen kommer att nå utanför de brittiska öarna.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.094