23948sdkhjf

Audi ska minska personalstyrkan

Biltillverkaren Audis ledning har tillsammans med arbetstagarrepresentanter slutit en överenskommelse inom ramverket som kallas Audi Zukunft.

Besluten gäller framförallt optimerad produktionskapacitet vid de två tyska anläggningarna, anpassning av arbetsstyrkan och förlängda jobbgarantier till slutet av 2029.

I programmet ingår också en minskning med personalstyrkan om 9 500 tjänster till 2025. Det ska ske med naturliga avgångar och program för förtidspensionering.

Samtidigt ska man tillsätta upp till 2 000 nya experttjänster inom elektrisk mobilitet och digitalisering.

– Företaget måste vara slimmat och anpassat för framtiden vilket betyder att vissa jobbprofiler försvinner och nya tillkommer, säger Audis vd Bram Schot i ett pressmeddelande.

En central del i överenskommelsen är det ekonomiska och framtidssäkrade nyttjandet av produktionskapaciteten, där elbilar kommer att byggas vid företagets båda anläggningar i Ingolstadt och Neckarsulm.

Audi räknar med att programmet kommer att frigöra 6 miljarder euro och siktar på en framtida vinstmarginal om 9–11 procent. Överenskommelsen träder i kraft den 29 november och gäller för de kommande 10 åren.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Företagens egna nyheter
Se alla medlemsnyheter
Mest läst
Senaste nytt
Se senaste nytt
Utvalda artiklar
Utvalda nyheter från förstasidan
VW påskyndar omställning i Wolfsburg
700 000 bilförare kör med olaglig syn
Första ID. Buzz Cargo i Sverige till Vattenfall
De börjar med agentmodell
Tre fräscha verkstäder i final
Aiways öppnar för beställningar på U6
Andra Nordiska Medier
Entreprenad
RT-Forum
Transportnet

Sänd till en kollega

0.11