23948sdkhjf

Polisen avslöjar fuskande verkstäder

Myndighetssamverkan mot organiserad brottslighet har under november genomfört ett trettiotal kontroller på företag verksamma i eller i närheten av Stockholms särskilt utsatta områden. Det uppger polisen på sin hemsida.

I Botkyrka inspekterades ett tiotal bilverkstäder varav endast två klarade sig utan anmärkningar. Tre av verkstäderna misstänktes ha personal utan arbetstillstånd vilket är brottsligt. Arbetsgivarna riskerar i dessa fall sanktionsavgift för varje anställd. Observationer på plats tyder också på att ett par av verkstadslokalerna sannolikt används som bostäder.

Samverkan mot organiserad brottslighet utgår från lokala problembilder. Inte sällan nämns svartarbete inom kontanthandelsbranscher som en orsak till snedvriden konkurrens och dålig arbetsmiljö.

Problemen i särskilt utsatta områden har också beskrivits i den myndighetsgemensamma lägesbild om organiserad brottslighet 2019, som publicerades i oktober. Samverkan har pågått sedan 2009 och involverar allt fler aktörer, vilket polisen i Södertälje vittnar om:

– Genom samverkan mot organiserad brottslighet får myndigheterna möjlighet att jobba tillsammans med kommuner och räddningstjänst, vilket är helt nödvändigt utifrån problembilden, säger insatsledaren i lokalpolisområde Södertälje, Britt-Marie Talonpoika.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.094