23948sdkhjf

If köper Viking Räddningstjänst

Vägassistansföretaget Viking Räddningstjänst köps upp av försäkringsbolaget If. Avtalet gäller alla Vikings tjänster i hela Norden.

If förvärvar samtliga aktier i Viking Räddningstjänst från nuvarande ägare, AAC Capital Partners och Intermediate Capital Group PLC, samt från medlemmar av koncernledningen. Förvärvet får ingen praktisk betydelse för befintliga vägassistansnätverket, anställda, kunder eller övriga samarbetspartners till If och Viking.

I flera andra länder är det vanligt att försäkringsbolag äger väghjälps- och assistansbolag, och Ifs koncernchef ser förvärvet av Viking som en naturlig förlängning av verksamheten.

– If och Viking har samarbetat i många år och passar bra tillsammans. Överenskommelsen säkerställer ett ännu tätare samarbete, vilket blir en fördel både för bilägare och våra partners i bilbranschen, säger Ifs koncernchef Morten Thorsrud i ett uttalande.

Viking har i dag 320 servicestationer och verksamhet i Norge, Sverige, Danmark och Finland. Man hanterar årligen 1,5 miljoner telefonsamtal och utför cirka 460 000 assistanser.

– Jag är väldigt glad över överenskommelsen och inte minst stolt över att bli en del av Nordens största försäkringskoncern. Med If som ägare får Viking stora möjligheter att vidareutveckla verksamheten, säger Hans Petter Semmelmann, koncernchef på Viking Räddningstjänst.

Viking kommer även efter affären att drivas som ett eget företag och varumärke, med samma ledningsgrupp.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.079