23948sdkhjf

Malte Månson Verkstäder expanderar och förvärvar Hylast

Malte Månson har planer på att bli Sveriges ledande märkesoberoende verkstad för lastbilar och bussar, stora som små.

Förvärvet av Hylast tillför Malte Månson-koncernen kvalitet, kompetent personal och tillgänglighet.

Hylast ger oss också en plattform i den mycket viktiga Stockholmsregionen, säger Staffan Lindewald, vd för Malte Månson, i ett pressmeddelande.

Köpet ligger i linje med strategin att inom en treårsperiod bli den tydligt ledande aktören på marknaden.

Nu täcker vi landets största marknadsområde med en välkänd verkstad med ett tjugotal professionella mekaniker som hanterar alla märken på lastbilssidan, säger Staffan Lindewald.

Tillskottet kommer för koncernens del innebära en ökning av omsättningen på årsbasis med drygt 40 miljoner kronor. Hylasts starka varumärke ska leva vidare i koncernen, helt enkelt för det signalerar kvalitet i branschen

Vi är glada att Malte Månson tar över stafettpinnen och därmed garanterar våra trogna kunder att även fortsättningsvis erbjudas god kvalitet och hög service, säger Klas Andersen, vd för Hylast i ett pressmedelande.

Malte Månson-koncernen kommer efter förvärvet att förfoga över sammanlagt 14 anläggningar i landet som täcker hela spannet, från lätta till tunga lastbilar och bussar. Meningen är att det ska bli ännu fler i framtiden.

Våra expansionsplaner är mycket tydliga. Vi siktar på att inom tre år vara Sveriges ledande företag på den märkesoberoende marknaden för lastbilar, stora som små. Vägen till målet kommer att innebära ytterligare strategiska förvärv av stora, välskötta anläggningar med hög kundnöjdhet, avslutar Staffan Lindewald.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.079