23948sdkhjf

Svenskar kollar belysningen på vintern

Den mörka svenska vintern ställer till det för bilisterna. Hela 79 procent säger att de skulle känna sig säkrare om strålkastarna belyste mer av vägen.

Enligt en färsk undersökning som gjorts på uppdrag av belysningstillverkaren Tungsram kämpar 63 procent av svenska bilister med sikten på natten trots påslaget helljus. Nästan hälften av de tillfrågade sa att de kände sig mer nervösa att köra på natten än på dagtid.

Hela 79 procent skulle känna sig säkrare om bilens strålkastare belyste mer av vägytan framåt, och 41 procent säger att detta var den viktigaste faktorn för dem när de köper nya glödlampor till sin bil.

Medan många förare förbereder sin bil för vintern genom att fylla på spolarvätska och byta till vinterdäck, är det lika viktigt att de kontrollerar att strålkastarna fungerar som de ska och byter glödlampor om det behövs, säger Ronny Peterson, försäljningschef för Tungsram Automotive i Sverige.

Tungsrams serie Megalight ger mellan 50 och 150 procent mer ljus på vägen framåt än konventionella glödlampor, vilket förbättrar säkerheten och sikten på natten och under långa timmar i vintermörker.

Kommentera en artikel (1)
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.094