23948sdkhjf

Uddevalla-skola får draghjälp av Volvo Cars och Brandt Bil

Gymnasieskolan Östrabo Yrkes har knutit samarbetsavtal med Volvo Car Sverige och Brandt Bil gällande utbildningen av framtidens fordonstekniker.

Fordons- och transportprogrammet på gymnasieskolan Östrabo Yrkes i Uddevalla blev nyligen certifierat som Motorbranschcollege. Nu blir man också en av tio skolor i landet och den första skolan i regionen som inleder ett nytt samarbete med Volvo Car Sverige och återförsäljaren Bröderna Brandt Personbilar.

Inom ramen för fordons- och transportprogrammet ska eleverna få fördjupade kunskaper om kundvård, moderna verkstadsprocesser och verkstadssystem motsvarande vad som gäller och tillämpas i en modern verkstad. Elevernas utbildningsmiljö ska utformas som en Volvoverkstad och kraven ska vara som på en sådan.

– Vi ökar våra möjligheter att följa med i den snabba och spännande teknikutveckling som pågår i bilbranschen. Redan nu har vi ett högt söktryck till våra utbildningar och med denna satsning blir det ännu tydligare att vi vill vara en skola i framkant. Vi utbildar inte längre bilmekaniker utan fordonstekniker, säger Anders Wass, rektor för fordons- och transportprogrammet på Uddevalla gymnasieskola Östrabo Yrkes, i ett pressmeddelande.

Avtalet innebär också att lärare får fortbildning via Volvo Cars interna utbildningar. Eleverna får göra studiebesök och fabriksbesök hos Volvo Car Sverige i Göteborg. De får också tillgång till nya utbildningsbilar och har goda möjligheter att göra arbetsplatsförlagt lärande (APL) hos Brandt Bil.

Invigningen av samarbetet kommer att ske under våren. Lärarna börjar utbilda sig i januari och i mars kommer lärare och elever att börja jobba med den nya tekniken.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.094