23948sdkhjf

Hummer återuppstår – som elbil

Enorm effekt och fantastiska prestanda utlovas när General Motors väcker liv i ett gammalt bilmärke. Hummer ska återuppstå, som elbil.

General Motors-varumärket Hummer är kanske inte det första man kommer att tänka på i sammanhang som miljö och klimat. När bilmärket gick i graven 2010 var det också slutet för ett modellprogram av stora, tunga och resurskrävande suvar.

Men nu kommer Hummer att återuppstå och det som en eldriven pickup. Men den här gången är det inte fråga om ett eget märke, utan som en GMC-modell.

Den 20 maj 2020 kommer GMC Hummer EV att presenteras men redan nu har GMC släppt en förhandstitt och ett par intressanta siffror: bilen kommer att ha 1 000 hästkrafter och accelerera till 60 mph (96 km/h) på tre sekunder blankt.

Mycket mer än så får vi inte veta i nuläget och några data om batterikapacitet, räckvidd eller pris bjuder inte GMC på. Men vi får i alla fall veta att bilen ska byggas i Hamtramck-fabriken i Detroit, som räddades från nedläggning som en del i avtalet mellan GM och fackförbundet UAW, ett avtal som satte punkt för en sex veckor lång strejk i höstas.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.078