23948sdkhjf

Inzile ökar produktionen och säkrar avtal med Bosch

Ser en stor efterfrågan på sin första modell. ”Begränsningen ligger helt i vår produktion.”

Västerviksbaserade Inzile ser av allt att döma ut att få en flygande start med sin första modell av elfordonet Pro4. Nu höjer man sitt produktionsmål för 2020 från 260 till 360 fordon, en ökning med nära 40 procent.

Bakgrunden är att Inzile möter ett stort intresse för Pro4. Ökningen kommer att göras genom en produktionseffektivisering under årets tredje kvartal.

– Det är med stor tillfredsställelse som vi ser att vårt nya elfordon Pro4 tagits emot så väl på marknaden. Begränsningen vi ser just nu för vår expansion är helt enkelt kopplad till hur många fordon vi kan leverera till kunderna, säger Inziles vd Ragnar Åhgren.

Det ökade behovet av kapital som produktionsökningen medför, har Inzile löst genom en riktad nyemission och cirka 50 miljoner kronor i nya lån.

Samtidigt har Inzile också gjort klart med ett viktigt avtal inför utrullningen av Pro4 till kunderna. Man kommer att få tillgång till Bosch stora nätverk av serviceverkstäder, i första steget Pro4.

– Samarbetsavtalet med Bosch blir en viktig grundsten i vår affärsmodell. Tillsammans med vår nya rikstäckande servicepartner kommer vi kunna erbjuda våra kunder ett förstklassigt omhändertagande i Sverige säger Ragnar Åhgren.

Bosch car service kommer också att fungera som leveranspunkter för Inzilebilarna.

– Vi ser en stor potential i samarbetet och avtalet förstärker vår position som ett ledande servicekoncept för bilbranschen. Fordonsindustrin genomgår just nu en stor transformation där ökade samhällskrav såväl som bilbranschens egna förväntningar på ett hållbart samhälle ökar kraftigt, säger Lars Dahlin, concept manager på Bosch car service.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Se senaste nyhetsbrevet ???id_11737???

Sänd till en kollega

0.11