23948sdkhjf

Hedin Automotive tar över Ford i Sverige

Något oväntat kommer Hedin Automotive att ta över generalagenturen för Ford på den svenska marknaden. Fords filosofi har tidigare varit att själva äga sina nationella säljbolag.

Anders Hedin vilar inte på lagrarna och tar nu steget in på generalagenturssidan. Det meddelar företaget i ett pressmeddelande. Att Hedin-koncernen expanderar är inget nytt. Genom åren har Anders Hedin byggt upp ett av Europas största familjeägda bilföretag. Om man bortser från att man ska sälja kinesiska elbilstillverkaren Bytons fordon i Sverige och Norge har den Göteborgsbaserade bilgiganten inte agerat generalagent tidigare. Men nu tar man alltså över anrika Ford Motor Company AB som startade 1930 med uppförandet av Fordhuset i Frihamnen i Stockholm. Hur detta påverkar den existerande organisationen återstår att se.

”Hedin Bil kommer att förvärva Ford Motor Company AB, det vill säga förvärva aktieposterna och därmed bli nya ägare per den 1 augusti 2020”, skriver Erik Lindham, PR Manager Ford Motor Company, i en kommentar till övertagandet.

”På det stora hela kommer detta inte att påverka organisationen”, skriver Erik Lindham. ”Varken den interna organisationen eller våra återförsäljare. Det kan bli en bra möjlighet för Ford-varumärket, i synnerhet personbilssidan, att växa inom Hedin-koncernen.”

– Vi började sälja Ford 2016 och har sedan dess sett en stadig tillväxt av märket inom vår koncern. Vi investerar kontinuerligt i Ford och ser en stor potential för märket på den svenska marknaden. Introduktionen av elbilar inom den närmaste framtiden och transportfordon kommer tillsammans med det väletablerade och professionella återförsäljarnätverket öka Fords närvaro på den svenska marknaden, säger Anders Hedin, ägare och VD Hedin Automotive AB.

Fotnot: Hedin Automotive AB är ett av de största familjeägda bilbolagen i Europa. Hedingruppen är återförsäljare av 32 varumärken med personbilar, transportbilar och tunga lastbilar. Hedingruppen är representerad på drygt 125 platser med ca 3 600 anställda i Sverige, Norge, Belgien, Schweiz och Tyskland. Huvudkontoret ligger i Mölndal, Sverige.

Kommentera en artikel (1)
Meddela redaktionen
Företagens egna nyheter
Se alla medlemsnyheter
Mest läst
Senaste nytt
Se senaste nytt
Utvalda artiklar
Utvalda nyheter från förstasidan
Goda framtidsutsikter på Edströmska
Mekonomen lägger ned i Finspång
Här bygger Hedin sex fullserviceanläggningar
På iskallt uppdrag land och rike runt
En träff med stort engagemang
Mercedes mäter åt Trafikverket
Andra Nordiska Medier
Entreprenad
RT-Forum
Transportnet

Sänd till en kollega

0.11