23948sdkhjf

Volvo-fabriker öppnar igen

Två av Volvos kinesiska fabriker kunnat öppna efter att myndigheterna lättat på karantänsbestämmelserna. Det rapporterar DI.

Kina har nu passerat kulmen när det kommer till spridningen av coronaviruset, säger regeringens talesperson på en pressträff, rapporterar Omni. Kina rapporterade på torsdagen åtta nya fall av viruset i Hubei-provinsen. Det är första gången provinsen rapporterar en ensiffrig ökning och nu har myndigheterna också lättat på karantänsbestämmelserna.

Stefan Elfström, presstalesman på Volvo Cars, uppger för DI att två av företagets fyra fabriker i Kina har kommit igång igen efter coronavirusets utbrott. Det gäller bilfabriken i Luqiao och motorfabriken i Zhangjiakou som har startat igen. Förhoppningen är att de övriga två fabrikerna, i Chengdu och Daqing, kan starta den närmaste veckan.

Samtidigt kan coronavirusets utbredning i Italien leda till fler produktionsstörningar. Italienska myndigheter beslutade i måndags, till följd av coronavirusutbrottet, att försätta hela landet i karantän till i början av april, något som exempelvis kan påverka bromstillverkaren Brembos förmåda att leverera.

Enligt Automotive News kan italienska myndigheter tvingas utöka restriktionerna till att även gälla arbetarnas transportmedel och eventuellt godstransporter. I så fall måste fabriken stänga, vilket skulle påverka flertalet europeiska biltillverkare.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.095