23948sdkhjf

Stor affär mellan J Bil och Holmgrens

Avtal tecknat mellan stockholmsbaserade J Bil och Holmgrens Bil i Stockholm och Göteborg. Affären innebär tillväxtökning och värdefullt kompetensutbyte för båda bolagen.

J Bil har tecknat ett avtal med Holmgrens bil gällande bolagens verksamheter i Stockholm och Göteborg. I stora drag innebär affären att Holmgrens går in som delägare i J Bil genom att köpa 49% av aktierna i bolaget. J Bil AB förvärvar i sin tur Holmgrens verksamheter i Göteborg så att anläggningarna i Göteborg blir en del av J Bil.

Läs också: Konverteringspremie möjlighet för bilverkstäderna

– Som en konsekvens av affären bedömer vi att bolagets omsättning ökar från dryga 1 miljard till på sikt upp mot 2 miljarder. Det innebär inte bara en rejäl tillväxt utan också att vi kommer att erbjuda våra koncept och lösningar även på västkusten, säger John Marnell, VD för J BIL.

J Bil driver verksamheter med varumärkena Peugeot, Mazda, Mitsubishi, Hyundai, Jeep och Alfa Romeo. 2019 var ett bra år för J Bil med en omsättning på ca 1,1 miljard kronor och rörelsemarginal på ca 19 miljoner kronor. När affären är genomförd kommer J Bil att driva totalt 8 fullserviceanläggningar, med 4 anläggningar i vardera Stockholm och Göteborg och kommer efter förvärvet att ha ca 200 anställda.

– Med den här affären får Holmgrens ett ännu tydligare fokus på vår BMW-relaterade affär. Av de 17 anläggningar vi driver under Holmgrens-flagg och som efter den här affären kommer att omsätta drygt 4 miljarder, kommer merparten ha BMW-representation. BMW har de senaste åren vuxit till att bli bolagets klart största märke, säger Benny Holmgren, VD och huvudägare till Holmgren Group AB, där Holmgrens Bil ingår.

Affären, som är föremål för konkurrensverkets godkännande, är planerad att genomföras 1 maj.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.078