23948sdkhjf

Fordonsbudgivning på nätet

Konsumenters köpbeteende har sedan internets intåg förändrats kraftigt vilket har skapat möjligheter för nya sorters företag att växa fram. Vaxxa är en sajt där vem som helst kan sälja eller köpa fordon via auktion.

Vaxxa.se har sedan årsskiftet varit en plattform för fordonsauktioner på nätet. Idén att bli en auktionssajt kom efter att Peter Fallström, marknads- och leverantörsansvarig, och Pär Larsson, vd, besökt flera olika fordonshandlare och det visade sig att de allra flesta hade många begagnade bilar som de inte lyckades få sålt.

Läs också: Ny generalagent blir medlem hos SFVF

En anledning till att det kan vara svårt att få sålt vissa bilar idag är tror Vaxxa beror på att fler konsumenter vänder sig till e-handeln och det därför inte är lika populärt att besöka bilhallarna, strosa runt och förlita sig på säljarnas kompetens.

Kunderna är väldigt medvetna om vad de ska titta på redan innan de kommer till handlaren. De visar i princip upp telefonen och säger ”den här vill jag köpa”. Så länge bilen är i det förväntande skicket så blir det affär, säger Pär Larsson.

Med Vaxxa registrerar sig en säljare på sajten med hjälp av bank-id. Därefter läggs bilen upp till auktion, efter att säljaren gått igenom en checklista över hur bilen ska kontrolleras innan försäljning. Genom konceptet med auktion betalar ingen köpare mer än vad han eller hon tycker att bilen är värd. I uppläggningsavgiften ingår publicering på Blocket och Vaxxa sköter all kontakt med köparen.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.078