23948sdkhjf

Konkurrensverket nobbar SFVF:s Tesla-anmälan

Konkurrensverket har beslutat att skriva av SFVF: klagomål om att Tesla inte skulle sälja reservdelar till oberoende reparatörer. Verket kommer inte att utreda saken ytterligare.

Beslutet att inte utreda SFVF:s klagan gentemot Tesla sätter, i alla fall för stunden, punkt i frågan. Tesla har i sitt svar framhållit att det svar som inskickats var felaktigt, gjort av en nyanställd, och baserat på felaktig information. Tesla säger sig visst sälja reservdelar till oberoende reparatörer från sitt servicecenter upp till mer än 95 procent.

Läs också: Tesla-batterier får ett andra liv på Stockholms vatten

SFVF är förstås inte tillfreds med Konkurrensverkets beslut men menar ändå att det är en liten seger. SFVF:s vd Bo Ericsson kommenterar det hela på föreningens hemsida.

Som Nordens största fordonsbranschförening visar vi återigen vilken påverkan vi har när det gäller att få aktörer på marknaden att följa spelets regler. Nu säger Tesla i princip att man kan sälja allt frånsett batterier och el-tillbehör. Det är lite märkligt att Tesla verkar anse att det är skillnad på deras el och batterier jämfört med övriga biltillverkare, säger Bo Ericsson.

I besluter skriver Konkurrensverket:

Konkurrensverket anser att det i nuläget inte finns tillräckliga indikationer på ett allvarligt konkurrensproblem som skadar konkurrensen och konsumenterna för att prioritera en fördjupad utredning på denna grund.” Vidare påpekar verket att företag som berörs av förfarandet och/eller verksamheten kan på egen hand väcka talan vid domstol för att få saken prövad. Konkurrensverkets beslut att inte utreda det av SFVF anmälda konkurrensproblemet ytterligare kan inte överklagas.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.109