23948sdkhjf

AMG-chef ny vd på Aston Martin

Andy Palmer har fått silkessnöret av den nye ordföranden.

Styrelsen för Aston Martin Lagonda Global Holdings plc har utnämnt Tobias Moers till vd för företaget. 54-åringen kommer närmast från posten som vd för Mercedes-AMG GmbH.

Han kommer att ersätta Andy Palmer och chefsbytet är har föranletts av att den kanadensiske affärsmannen och Formel 1-magnaten Lawrence Sheldon Strulovich, mer känd som Lawrence Stroll, miljardinvesterat i bolaget och tagit över posten som styrelseordförande.

– Det gläder mig att välkomna Tobias till Aston Martin Lagonda. Han är ett utomordentligt begåvat fordonsproffs och en beprövad affärsledare med ett starkt track record under sina många år på Daimler AG, med vilka vi har ett långvarigt och framgångsrikt tekniskt och kommersiellt partnerskap, som vi ser fram emot att fortsätta, säger Stroll i ett uttalande.

Tobias Moers ser Strolls kapitaltillskott som en ”möjlighet att kunna utnyttja verksamhetens styrkor”:

– Jag ser fram emot att arbeta med Lawrence och hela Aston Martin-teamet för att bygga en starkare verksamhet för våra kunder, våra anställda, våra partners och våra aktieägare, säger han.

Andy Palmer, vars avgång sannolikt inte var alldeles frivillig, uttrycker sin tacksamhet för sina nästan sex år som vd:

– Jag vill tacka min ledningsgrupp och all personal för deras hårda arbete och stöd, särskilt under utmaningarna från covid-19. Jag är stolt över er alla och det har varit en ära att arbeta med er.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.063