23948sdkhjf

Goodyears blimp nu i Europa

För första gången på nästan ett årtionde har Goodyears karaktäristiska luftskepp, eller blimp, flugit över Europa.

Den är en vanlig syn på större idrottsevenemang i USA, Goodyears ”blimp”. Även i Europa stationerades ett Goodyear-målat luftskepp i mars 1972 och gjorde sin jungfruflygning i juni samma år i Cardington, England.

Läs också: Beräkningsmodeller för mikroplast från däck behöver utvecklas

Det döptes till ”Europa” och svävade genom skyarna under de följande 14 åren, med besök vid ett antal framstående sport- och kulturevenemang, inklusive Tysklands Grand Prix på Nürburgring 1985, franska öppna mästerskapen på Roland-Garros 1986 och till och med vid två brittiska kungliga bröllop, innan den pensionerades 1986.

Goodyear Blimp har kommit tillbaka på senare år för tillfälliga Europaturer, men i och med testflygningen av det nya luftskeppet i Friedrichshafen är det första gången en Goodyear Blimp har flugit i Europa sedan 2012.

Farkosten är en Zeppelin NT, ett 75 meter långt luftskepp som tillverkats och också drivs av tyska Zeppelin-Reederei på uppdrag av Goodyear. På senare år har Goodyear förnyat sin blimpflotta och det nya europeiska luftskeppet följer på tre luftskepp av samma modell som stationerats i USA.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.109