23948sdkhjf

Goodyears blimp nu i Europa

För första gången på nästan ett årtionde har Goodyears karaktäristiska luftskepp, eller blimp, flugit över Europa.

Den är en vanlig syn på större idrottsevenemang i USA, Goodyears ”blimp”. Även i Europa stationerades ett Goodyear-målat luftskepp i mars 1972 och gjorde sin jungfruflygning i juni samma år i Cardington, England.

Det döptes till ”Europa” och svävade genom skyarna under de följande 14 åren, med besök vid ett antal framstående sport- och kulturevenemang, inklusive Tysklands Grand Prix på Nürburgring 1985, franska öppna mästerskapen på Roland-Garros 1986 och till och med vid två brittiska kungliga bröllop, innan den pensionerades 1986.

Goodyear Blimp har kommit tillbaka på senare år för tillfälliga Europaturer, men i och med testflygningen av det nya luftskeppet i Friedrichshafen är det första gången en Goodyear Blimp har flugit i Europa sedan 2012.

Farkosten är en Zeppelin NT, ett 75 meter långt luftskepp som tillverkats och också drivs av tyska Zeppelin-Reederei på uppdrag av Goodyear. På senare år har Goodyear förnyat sin blimpflotta och det nya europeiska luftskeppet följer på tre luftskepp av samma modell som stationerats i USA.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Företagens egna nyheter
Se alla medlemsnyheter
Mest läst
Senaste nytt
Se senaste nytt
Utvalda artiklar
Utvalda nyheter från förstasidan
Hög tid för bilproducenter att anmäla sig
Han är Porsches nya chef
Nya Lambo – en fyrhjulsdriven hybrid
Fordonsutbildning i Jönköping prisas
Priset på begagnade elbilar sjunker snabbast
Circle K lanserar mobila laddstationer
Andra Nordiska Medier
Entreprenad
RT-Forum
Transportnet

Sänd till en kollega

0.11