23948sdkhjf

Ford anställer två robothundar

I augusti planerar Ford att börja använda sina senaste två anställda – två robothundar som ska kartlägga Fords Van Dyke-anläggning i USA. Robothundarna är av modellen ”Spot” och kommer från Boston Dynamics.

För att hjälpa Ford uppdatera sina ritningar över Van Dyke-fabriken, har företaget anställt två robothundar. Robothundarna från Boston Dynamics som döpts till ”Spot” och ”Fluffy” är fyrbenta robotar på cirka 70 kilo som helt enkelt kan liknas vid hundar. Därav namnet.

Anledningen till att ritningarna behöver uppdateras är för att anläggningen genomgått ett flertal förändringar, och med hjälp av robothundarna ska Ford få fram mycket detaljerade ritningar.

Spotrobotarna är utrustade med både laserskanning och fem kameror för att kunna göra så exakta kartor som möjligt, och kan gå i cirka 5 kilometer i timmen i två timmar utan att behöva laddas.

Fördelarna med robothundarna ska bland annat vara att de på grund av sin lilla storlek kan kartlägga områden som inte människor kommer åt. Dessutom ska robotarna kunna spara upp till 50 procents tid för företaget, eftersom robotarna inte behöver någon tid till uppsättning av stativ för laserskannrar som desutom behöver flyttas runt i anläggningen.

Anställningen av de två robothundarna är ett pilotprojekt, och visar det sig att projektet fungerar bra är det inte omöjligt att Ford kommer använda sig av robothundar även vid andra anläggningar.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.109