23948sdkhjf

BMW gör förlust andra kvartalet 2020

Även ett framgångsrikt bilföretag som BMW har drabbats av coronapandemin. Under andra kvartalet i år redovisar det München-baserade företaget en förlust på nära 6,9 miljarder kronor.

De röda siffrorna är den första kvartalsförlusten BMW gör sedan 2009. Trots det är BMW-chefen Oliver Zipse försiktigt optimistisk. För helåret kommer resultat vara vinst, menar han.

– Som förväntat hade de globala åtgärderna för att hålla tillbaka pandemin full inverkan på vår verksamhet under andra kvartalet, sa BMW-chefen Oliver Zipse på onsdagen när halvårssiffrorna presenterades. Före räntor och skatter var förlusten 666 miljoner euro (nästan 6,9 miljarder kronor), vilket var något mer än vad analytiker tidigare räknat med. Detta är den högsta kvartalsförlusten för BMW så länge det funnits kvartalssiffror, säger finansdirektör Nicolas Peter. En ljuspunkt är att de elektrifierade bilarna från BMW och Mini sålde 50 procent mer första halvåret jämfört med samma period i fjol. Speciellt juli månad var en stark månad för elbilarna och laddhybriderna.

Tack vare vår snabba reaktionsförmåga och konsekventa hantering kunde vi begränsa effekterna av coronapandemin på BMW-gruppen under första halvåret, sa Zipse. Nu är vi försiktiga men säkra på andra halvåret. Då bör vi vara tillbaka i svarta siffror. För året som helhet bör rörelseavkastningen inom Automotive-segmentet vara mellan noll och tre procent.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.094