23948sdkhjf

Ledare #26: Hösten, inställd

Pandemin visar inga tecken på att avta. Därför har vi varit tvungna att fatta ett smärtsamt beslut.

Egentligen var det tänkt att den här ledaren skulle handlat om Omstartskommissionens slutrapport, en guide som tagits fram på initiativ av Stockholms Handelskammare till hur Sverige kan starta om när coronakrisen ebbat ut.

Men problemet är att coronakrisen inte alls har ebbat ut. Även om Konjunkturinstitutets senaste konjunkturuppdatering visar på att det finns tecken på att efterfrågan och produktion så smått har börjat vända uppåt igen, så förutspår man samtidigt att lågkonjunkturen kommer att förbli djup och att arbetslösheten väntas nå tio procent i vinter.

Vänt uppåt igen, det har även coronavirusets härjningar. Region Skåne ser en viss ökande trend i antalet fall i regionen och antalet personer som behöver sjukhusvård till följd av covid-19 ökar i Stockholm. Mardrömmen är inte över än.

I det läget var även vi tvungna att fatta ett beslut. In i det sista hoppades vi, alla inblandade i planeringen av Inspirationsdagen och Motorgalan, att coronaviruset skulle släppa sitt förlamande grepp om samhället, men som det ser ut nu kommer vi att behöva förhålla oss till en utdragen epidemi som kommer att kräva social distansering och handsprit lång tid framöver.

Då är det enda ansvarsfulla att ställa in. Därför kommer Motormagasinet att varken arrangera Inspirationsdagen Fokus: Bilverkstad, eller Motorgalan 2020, i höst som det var tänkt.

Det var ett beslut som satt långt inne, inte minst för att både Inspirationsdagen och kanske i ännu högre grad Motorgalan är en chans för branschens alla företrädare att träffas och utbyta erfarenheter, och för oss på Motormagasinet att lyssna av stämningen hos alla er som är verksamma i branschen. Att knyta kontakter, få uppslag och utbyta idéer. Och givetvis att få bjuda på fest för alla de som får Sverige att rulla.

Av det blir det nu ingenting. I stället fortsätter vi att hålla två meters avstånd till varandra och pratar med varandra på datorskärmen. Vi överlever, men i pandemins skugga är livet torftigt.

Nu hoppas och siktar vi på att nästa år ska bli bättre, att det vedervärdiga viruset ska ha tvingats till reträtt och att vi återigen kan träffas i verkliga världen. Då ska vi ta igen allt vi har förlorat, och det med råge.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.094