23948sdkhjf

SFVF:s Däckskola gör succé hos fordonslärare

När Michael Bergvall på SFVF bjöd in fordonslärare till däckskolan fick han sätta in extra utbildningstillfällen.

Utbildningen SFVF:s Däckskola vänder sig egentligen till blivande och befintliga däckmontörer, en utbildning som syftar till att ge kunskaper om de regler, lagar och krav som ställs på dig som montör.

Men Michael Bergvall, ansvarig för däck- och skadesektionen hos SFVF, har också bjudit in landets alla fordonslärare till utbildningen, för att ge de ytterligare insikt i de kunskaper som däckmontörer förväntas besitta.

Och gensvaret har varit enormt, så pass att Michael Bergvall fått boka in först ett och sedan två extra utbildningstillfällen, utöver det som var planerat från början.

– Samtliga fordonslärare i Sverige har blivit inbjudna. Och det bara rasar in anmälningar, intresset är makalöst. Det är en riktig succé måste jag säga, säger Michael Bergvall.

Utbildningen hålls digitalt och corona-anpassat i Microsoft Teams, en app för videokonferenser, så att deltagarna kan följa med i utbildningen oavsett var i landet man befinner sig.

– Vi går igenom allt från däckets historia och uppbyggnad till ämnen som arbetsmiljö, kundvård och juridik. Och hur fel det är att köra med odubbade vinterdäck på sommaren, säger Michael Bergvall.

Anmäler sig gör man på SFVF:s hemsida.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.08