23948sdkhjf

Bättre luft i (dyrare) BMW

I höst introducerar BMW sin nya luftfiltrering, som renar bilens interiör från damm, mikropartiklar och allergiframkallande ämnen med hjälp av nanofibrer.

Alla vet hur otrevligt det är att åka i en bil med inpyrd och dammig interiör. BMW har kommit på idén att fixa ren och fräsch luft i kupén och för att uppnå detta bör man filtrera bort diverse luftburna partiklar. BMW Group har sedan tidigt 1990-tal använt sig av avancerade filtreringssystem i sina bilar, som kan filtrera bort sådana partiklar, skriver bilmärket i ett pressmeddelande.

BMW Group presenterar en helt ny typ av luftfilter som använder sig av nanofibrer för att rena luften. Tekniken gör det möjligt att, i högre utsträckning, rensa luften i bilen från extra små partiklar, särskilda mikrobiella partiklar samt allergener.

Vissa av BMW:s fordon är även utrustade med yttre detektorer som automatiskt aktiverar luftcirkulationsläge om kvaliteten på den omgivande luften kräver det. Detta rensar snabbt luften genom att låta den strömma igenom kabinen upprepade gånger.

Tekniken med nanofibrer möjliggör dock en helt ny nivå av effektivitet, och renar luften på nästan samtliga partiklar på mindre än två minuter via bilens luftcirkulationssystem.

BMW:s luftfilter med nanofibrer gör debut under hösten då det kommer att finnas i en Rolls-Royce. Nästa vår inleds en bred utrullning via bland annat BMW 7-serien och 8-serien samt modeller inom X5, X6 och X7-serierna, skriver BMW. Förhoppningsvis trycks tekniken även ner till de modeller som vanliga dödliga har råd med.

Fotnot: Nano betyder miljarddel.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.096