23948sdkhjf

Färre dog i augustitrafiken

Under årets augusti dog åtta personer färre än under samma månad förra året. Det framgår av Transportstyrelsens statistik.

Under augusti månad i år omkom 17 personer i vägtrafiken och 1 418 skadades (151 svårt skadade och 1 267 lindrigt skadade). Det visar de preliminära uppgifter som kommit in till Transportstyrelsen 15 september. Det är åtta färre omkomna än under augusti förra året.

Av de omkomna hade åtta färdats i personbil, fyra på motorcykel, två på cykel och tre var övriga trafikanter. Tre motorcyklister och två bilister omkom i singelolyckor medan tre bilister omkom i mötesolyckor. Medelantalet omkomna i augusti månad, under de senast föregående fem åren 2015-2019, är 27 personer.

– Antalet omkomna i vägtrafiken fortsätter minska. Om olycksutvecklingen fortsätter på samma sätt finns det en stor möjlighet att vi når etappmålet om max 220 omkomna i år. I snitt omkom 16 personer per månad under de första åtta månaderna i år (januari–augusti). Det är en minskning med tre personer per månad jämfört med samma period förra året, säger Khabat Amin, statistiker på Transportstyrelsen, i ett pressmeddelande.

Under de senaste tolv månaderna (september 2019-augusti 2020) har 196 personer omkommit i vägtrafiken. Under de senaste föregående tolv månaderna (september 2018-augusti 2019) omkom 273 personer. Om man jämför med ett femårsmedelvärde för motsvarande tidigare tolvmånadersperioder har antalet omkomna minskat med 27 procent.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.078