23948sdkhjf

Fortsatt högtryck på begagnatmarknaden

Bilhandeln fortsätter att knappa in på privatmarknaden.

I går kunde Motormagasinet rapportera att nybilsförsäljningen fått en ordentlig rekyl under september efter att ha varit starkt eftersatt på grund av coronapandemin under våren och sommaren. I stället har begagnatmarknaden gått starkt under motsvarande period.

Men trots att nybilsförsäljningen nu vaknat till liv har det inte påverkat begagnatmarknaden negativt. Under september ökade antalet sålda begagnade bilar till privatpersoner med 11,3 procent, jämfört med samma månad i fjol. Det visar siffror från Vroom och fordonsauktionsföretaget BCA Vehicle Remarketing

– Marknaden är fortsatt väldigt stark och även om vi nu börjar märka av en utplaning av priserna är prisnivåerna fortsatt klart högre än innan pandemin, säger Johan Browaldh, sales manager Sweden på BCA, i ett pressmeddelande.

Enligt Johan Browaldh kan situationen dock snabbt komma att ändras, då nybilsleveranserna kommit igång och hemestrandet är över för säsongen.

Trenden att bilhandeln vinner mark på bekostnad av de privata bilhandlarna fortsätter. Under september ökade bilhandeln med 16,7 procent, att jämföra med privatmarknaden som bara ökade 6,6 procent. Därmed är bilhandeln nästan lika stor som den privata handeln

– Pandemins effekter att vi hellre går till handlaren än köper av privatpersoner förstärks och vi tror att den kommer att cementeras på nivåer vi inte sett tidigare, säger Johan Browaldh.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Se senaste nyhetsbrevet ???id_11737???

Sänd till en kollega

0.099