23948sdkhjf

Ny företrädare hos SVMF

Skandinaviska Vägmarkeringsföreningen har utsett Per-Erik Eriksson som företrädare för föreningen. Per-Erik kommer främst fokusera på att lyfta frågorna om ökad trafiksäkerhet och förutsättningar för självkörande fordon i Danmark, Norge och Sverige. Detta genom att verka för en ökad satsning på området vägmarkeringar från ansvariga myndigheter.

– Detta ska bli ett intressant och spännande uppdrag. Att få möjlighet att öka förståelsen kring vägmarkeringar och hur viktiga de är för trafiksäkerheten är ett viktigt område. Här är vägmarkeringar en viktig pusselbit i regeringens nollvision för antalet döda i trafiken, säger Per-Erik Eriksson.

Skandinaviska Vägmarkeringsföreningen är en intresseorganisation för företag, organisationer och andra institutioner verksamma inom vägmarkeringsbranschen. Föreningen grundades 1972 och har ca 40 medlemmar i Danmark, Sverige och Norge.

Fokus ligger på utvecklingen av vägmarkeringar genom att tillvarata medlemmarnas gemensamma intressen och företräda dem inför myndigheter samt övriga organ i samhället. Föreningen bedriver också forskning och annat utvecklingsarbete med avseende på miljö och trafiksäkerhet.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.078